Stockholm

Svenskene får eget krisehåndteringssenter

Sverige får en egen krisegeneral. Hun heter Christina Salomonson, og kommer fra stillingen som generaldirektør for den svenske kystvakten. Salomonson får ansvaret for å koordinere alle aktører i en krisesituasjon.

Publisert

Men hun får ikke myndighet til selv å sette i gang redningsaksjoner, for eksempel å sende fly for å hente svensker i utlandet, skriver dn.se, nettstedet til Dagens Nyheter. I stedet skal lederen av krisehåndteringssenteret fungere som en slags vakthund, en som stadig er på jakt etter truende kriser av ulike slag, en som tolker signaler, roper varsko når det trengs, kaller sammen berørte aktører, myndigheter og departement, og tar initiativet til krisehåndteringen.

Må ta beslutninger raskt

- Ser kriselederen at det kreves spesielle beslutninger fra regjeringens side for å komme videre, blir det min oppgave å begrunne dette raskt, forklarer Salomonson.

Direkte underlagt statsministeren

Det krisekoordineringssenteret Salomonson skal lede, skal ha mellom 35 og 40 ansatte og vil være direkte underlagt statsministerens beredskapsgruppe. Enheten, som har et budsjett på 32 millioner kroner i 2008, skal komme i gang så raskt som mulig. (dn.se)

Powered by Labrador CMS