Parkeringsvakt cb850549

Tar parkeringssyndere i utlandet

Utenlandske turister i Norge har stukket av fra parkeringsavgifter for mer enn 6 millioner kroner hittil i år, viser tall fra Aktiv Kapital. Et nytt europeisk samarbeid sørger nå for at de må gjøre opp for seg.

Publisert

– Mange utenlandske turister lar være å betale parkeringsavgifter fordi de tror at ingen får tak i dem, sier markedsdirektør Rolf Wilhelmsen i inkassoselskapet Aktiv Kapital.

Nå har Aktiv Kapital innledet et samarbeid med det internasjonale selskapet European Parking Collection, som finner parkeringssyndere fra hele Europa og krever inn pengene. Samarbeidet gjelder parkeringsavgifter på private parkeringsplasser og ikke feilparkering på offentlige steder.

Tar også nordmenn

– Samarbeidet fungerer begge veier, både for utlendinger i Norge og for nordmenn på biltur i utlandet, sier Wilhelmsen.

Det betyr at nordmenn som i ferieovermot lar være å betale for parkering i utlandet, vil finne en purring i postkassen når de kommer hjem.

Ved turistmagnetene

– Hittil i år er det registrert vel 10 000 ubetalte parkeringsavgifter fra utenlandske bilister i Norge. De fleste er fra Sverige, Danmark og Finland, mens drøyt 2000 kommer fra land utenfor Norden, sier Wilhelmsen.

Det er særlig på private parkeringsplasser i de store byene, ved hoteller, flyplasser og populære turistattraksjoner at utenlandske turister parkerer uten å betale avgift.

Tar også arbeidsinnvandrere

De siste årene har parkeringsselskapene registrert at bilister fra Polen og de baltiske landene har vært gjengangere blant dem som har latt være å betale avgift på private parkeringsplasser. Men nå blir også disse funnet ved hjelp av det europeiske parkeringssamarbeidet.

Kilde: Newswire

Powered by Labrador CMS