Chicago_web.FreeFoto.Com

Videoscanner Chicago

Nye kameraer i Chicago skal kunne spore alt fra bomber til gjenglemt bagasje og trafikk-kork.

Publisert

De seneste årene har Chicago utplassert tusenvis av videoovervåkingskameraer som er sammenkoblet med fiberoptiske kabler. Dette nye futuristiske systemet er ment å gi byens nødtetater muligheten til ekstern sanntidssporing av nødsituasjoner.

Etaten som koordinerer arbeidet, Office of Emergency Management and Communications (OEMC), ser fram til å utvide kapasiteten i systemet. Ved hjelp av IBM-teknologi skal de raskt kunne analysere de mange tusen timene med video som fanges opp av opptakssystemet, skriver idg.no.

Ser alt mistenkelig

Kevin Smith, som snakker på vegne av OEMC, er svært spent på utviklingen.

- Etter hvert tror jeg denne programvaren vil være i stand til å gjenkjenne mistenkelig oppførsel. Den vil da kunne varsle våre operative enheter og, om nødvendig, våre krim-eksperter, om hva den registrerer, sier Smith til IDGs nyhetsbyrå.

Programvaren kan for eksempel finne ut om en pakke ligger gjenglemt i en park eller om en bil står parkert et sted det ikke skal være bilder, hevder Smith.

Smart Surveillance System

En liknende teori, kalt Smart Surveillance System, ble tidligere i år lansert av IBM som et nytt verktøy mot butikktyverier. Ifølge IBM er en rekke byer i USA interessert i å prøve ut den avanserte videoteknologien. Men Chicago skal være det overlegent mest avanserte prosjektet så langt.

Utfordringen er å gjøre analysedelen nyttig nok.

- Vi må lære opp datamaskinene i å gjenkjenne mistenkelig atferd. Når det er gjort, vil dette bli en svært imponerende by med hensyn til trygget i det offentlige rom, sier Kevin Smith om byen som en gang fostret Al Capone, en av tidenes mest myteomspunne gangstere.

Powered by Labrador CMS