Nasjonalmuseet

Vurderer å sette museumssikkerhet ut på anbud

70 museumsverter ved Nasjonalmuseet frykter for jobbene sine. Årsaken er at museumsledelsen vurderer å sette vaktoppgavene ut på anbud.

Publisert

Ledelsen ved Nasjonalmuseet har gitt muntlige signaler om at sikkerheten ikke ivaretas så godt som den burde med dagens ordning. Dette betyr at vaktoppgavene kan komme til å bli satt ut på anbud, skriver Aftenposten.

Museumsvertene kom i 2004

Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design omfatter Nasjonalgalleriet, Samtidsmuseet og Kunstindustrimuseet. Museene ble omorganisert i 2004, og den gang ble det tilsatt ca. 70 såkalte museumsverter. Rundt 30 er heltidsansatt, 17 jobber ved Nasjonalgalleriet, og de øvrige er fordelt på de to andre museene.

Både vakthold, veiledning og omvisning

Flere av museumsvertene er kunstfaglig utdannet, og i tillegg til å vokte kunstverkene, veileder de publikum og tar seg av omvisninger.

Nytt nasjonalmuseum

Utsettingen av sikkerheten blir trolig først aktuell når det nye museumsbygget står klart på Tullinløkka i Oslo. Nyansatt direktør ved Nasjonalmuseet Allis Helleland understreker overfor avisen at intet er avgjort om vaktholdet ved museet. Nå evalueres hele ordningen med verter, sammen med sikkerhetsnivået generelt. Både brann, vakthold, tyveri og klimasikring blir gjennomgått.- Fra statens side er det sagt klart at det er nulltoleranse når det gjelder sikring av statens samlinger, sier Helleland til avisen.(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS