Knut Storberget

Bevissthet rundt beredskap viktig

Justisminister Knut Storberget innledet på Norsk Sikkerhetsforenings Sikkerhetskonferanse 2008.

Publisert

Justisministeren redegjorde for departementets arbeid omkring sikkerhet og beredskap på konferansen, som samlet fullt hus, rundt 75 deltakere, om bord på DFDS Crown of Scandinavia.

Kriseerfaringer viktig

Justisministeren varsler nye stortingsmeldinger både om samfunnssikkerhet og brannsikkerhet. Storberget la blant annet vekt på hvor viktig det er å samle erfaringer fra en krise som har oppstått.

Erfaringene gjør befolkningen mer forberedt når en ny krise oppstår. Derfor mener Storberget det er viktig å reise dit krisen har rammet, for eksempel for å se flommens herjinger i Nordre Land eller tragedien i Ålesund, der en vegg av fjellet raste ned over boligblokken og tok fem menneskeliv.

Bevissthet om beredskap

Justisministeren understreket også hvor viktig det er å ha bevissthet omkring beredskap:

"

- Skadeforebygging kan skje med små og enkle tiltak. Bevisstheten om beredskap i befolkningen er det viktigste. Det er det offentliges oppgave å sikre den kritiske infrastrukturen, men alle landets innbyggere må involvere seg i samfunnets sikkerhet, mener Storberget, som blant annet pekte på klimaendringene som en av de største utfordringene for samfunnssikkerheten i årene fremover.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS