Mobilbruk i fly 3

EU godkjenner mobilbruk i fly

Nå er det fritt fram for bruk av mobil på fly i Europa. EU har godkjent formalitetene som skal til for å endre lovverket.

Publisert

Les også Mobiltelefonbruk i fly

En rekke flyselskaper har kunngjort planer for bruk av mobilen på fly, men det betyr ikke at du bare kan prate i vei, skriver VG Nett. Nå starter flyselskapenes kappløp for å tilby de reisende full mobiltelefoni i luften. Samtidig blir de påminnet at ikke alle synes høylytt mobilprat er like morsomt.

"

Flypassasjerer negative til mobilprat

- Folk vil ikke bli forstyrret, sier Lufthansas talsmann Jan Baerwalde til nyhetsbyrået AP. Han viser til undersøkelser der en stor del av de spurte ikke er positive til mobilprat på fly. Lufthansa satser derfor på internett om bord, i stedet for mobiltelefon.

Prisen avgjør mobilbruken

Prisen er en annen faktor, siden tjenesten er avhengig av spesialsystemer om bord i flyet. I Europa leveres denne tjenesten av firmaet OnAir, mens amerikanske fly skal utstyres med en tjeneste som heter AirCell.

Oppfordrer til måtehold

EU-kommisjonær for telekommunikasjon, Viviane Reding, oppfordrer også til måtehold på prisene for mobilbruk på fly. - Mobilbruk på fly kan være en interessant ny tjeneste, spesielt for forretningsreisende som må kunne kommunisere hvor enn de er, sier hun til AP. Men dersom forbrukerne mottar sjokkregninger, vil ikke tjenesten ta av.

Forbudt under takeoff, landing og turbulens

I Europa er det Air France som leder an med mobilbruk i luften, litt senere kommer også Ryanair, portugisiske TAP og British Midland Airways med liknende tjenester.Det er fremdeles ikke lov å prate under takeoff, landing og turbulens. I cockpiten har flypersonalet mulighet til å slå av systemet dersom de finner det nødvendig. (VG Nett)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS