Mobilbruk i fly 1

Mobiltelefonbruk tillatt i fly

Nå kan du ringe med mobiltelefonen på flyet. Flyselskapet Emirates har åpnet for mobilbruk på turen mellom Dubai og Casablanca. Snart følger EU etter.

Publisert

Flyselskapet Emirates, med hovedsete i Dubai i De Forente Arabiske Emirater, tillater nå mobiltelefoner om bord på flygninger mellom Dubai og Casablanca i Marokko. Airbus A340-flyet er nemlig utstyrt med et system som hindrer at mobiltelefonenes signaler forstyrrer elektronikken om bord i flyet.

Også datatjenester om bord

Emirates vil tillate mobiltelefoner på andre flygninger, og senere i år vil du også kunne bruke datatjenester, f.eks. kan du gå på nettet fra din bærbare pc eller med en avansert mobiltelefon. Mobiltelefonene tillates brukt først når flyet har nådd sin egentlige høyde, og kabinpersonalet kan hele tiden overvåke og kontrollere bruken av systemet. De kan også hindre bruk av mobiltelefoner, f.eks. under nattlige flygninger. Passasjerene kan i tillegg motta og sende tekstmeldinger, men de skal holde sine telefoner på lydløs, slik at de ikke forstyrrer andre.

OK i 3000 meters høyde

EU er også i ferd med å tillate mobilbruk om bord i fly. EU vil gjøre det lovlig å bruke mobiltelefoner i over 3000 meters høyde, hvis man kan sikre at de ikke fanger sendere på bakken og for øvrig bruker minst mulig sendeeffekt. Teknisk sett er det GSM 1800-frekvensbåndet, som skal brukes.Fra mai eller juni skal mobilen kunne brukes i luften - forutsatt at medpassasjerene dine holder ut praten.(business.dk)

Powered by Labrador CMS