Mobilbruk i bil

Svenskene vil forby mobilsamtaler i bil

Nå vil det svenske Vägverket forby landets sjåfører å bruke håndholdt mobiltelefon i bilen.

Publisert

Du visste det kanskje ikke, men i Sverige er det fremdeles tillatt å snakke i håndholdt mobil mens du kjører bil. Men nå vil det svenske Vägverket, tilsvarende Statens Vegvesen her i landet, ha slutt på håndholdt mobilbruk i bilen. Ifølge forslaget skal all bruk av kommunikasjonsutstyr som forstyrrer sjåføren i å kjøre trafikksikkert forbys. Dette omfatter både radio, mobiltelefon og GPS. Den som bryter forbudet, skal kunne bøtelegges.

Håndfritt tillatt

Derimot blir det fortsatt tillatt å snakke i mobil via handsfree, forutsatt at samtalen ikke går ut over trafikksikkerheten. Ifølge Vägverket er forslaget en måte å harmonisere de svenske reglene for mobilbruk i kjøretøy på med det lovverket som finnes i andre land.

Forbud i de fleste land

I mange EU-land er det forbudt å snakke i håndholdt mobil når du kjører bil, slik tilfellet også er i Norge. I Storbritannia kan bilførere som prater i mobiltelefon eller sender SMS i alvorlige tilfeller dømmes til fengselsstraff. Sverige er altså blant de få land som ennå ikke har innført forbudet.(Svenska Dagbladet - TT)

Powered by Labrador CMS