Forside AS 3-08

Aktuell Sikkerhet nr 3 på vei

Årets tredje utgave av Aktuell Sikkerhet er på vei ut til abonnentene.

Publisert

I nummer 3 har vi blant annet en sak om en sensasjonell svensk laser som kan avsløre sprengstoff på avstand. Laserdetektoren P.Eye kan gjøre robotene overflødige i jakten på bomber og granater. Anvendelsesområdene er mange, både innenfor sivilt og militært bruk.

Elektronisk grenseovervåking

Vi bringer også en internasjonal sikkerhetssak om elektronisk overvåking av grenseområdene rundt Gibraltarstredet. Antall ulovlige grensepasseringer har vært skyhøyt nettopp her, men tallet har gått kraftig ned som følge av den elektroniske grenseovervåkingen.

Stopper kriminelle med tåkesikring

Kriminaliteten er internasjonal, og Norge besøkes også jevnlig av de organiserte kriminelle. Sommeren er en yndet tid for bandittene å raide norske butikker, men nå kan tåkesikring tas i bruk for å stoppe dem. Les mer om hvilke erfaringer en gullsmed i Sandefjord har med tåkesikring i dette nummer av Aktuell Sikkerhet.

Slokker brann nesten uten vann

For å slokke branner - ikke minst skogbranner - trengs store mengder vann. Vann har vi rikelig av her i landet, men ikke alltid der vi trenger det. Den nye slokkemetoden One Seven baserer seg på mindre mengder vann, men slokker likevel brannen effektivt. Du kan lese om hvilke erfaringer Østre Toten brannvesen har med denne slokkemetoden. Samtidig kan du lese om hvordan bruken av vanntåke - en slokkemetode som også har minimalt behov for vann - allerede har reddet liv i Sverige.

Du kan bløffe deg til jobb

Dette er dessverre sant, dersom du ikke tar dine forholdsregler, skriver Aktuell Sikkerhets faste bidragsyter, advokat Nils H. Storeng. Les mer om hvordan du kan unngå å ansette brodne kar i bedriften din i nummer 3 av Aktuell Sikkerhet.

Interessant småstoff

I tillegg får du mye aktuelt sikkerhetsstoff i magasinet i bladet, nytt om bransjen, nye navn og produktnyheter! Sikkerhetskalenderen holder deg dessuten oppdatert om de kommende månedenes begivenheter.

God lesning!

Powered by Labrador CMS