Laptop cb951472 L

Biometriske pc-er på fremmarsj

Sal­get av pc-er med fingeravtrykksleser har dob­let seg på tre må­ne­der. Folk vil heller vise fin­ger'n til pc-en enn å huske på en haug med pass­ord.

Publisert

Iføl­ge det bri­ti­ske tids­skrif­tet Co­met ut­gjor­de sal­get av bær­ba­re og sta­sjo­næ­re pc-er som er ut­styrt med fingeravtrykkslesere rundt syv pro­sent av det to­ta­le pc-sal­get i må­ne­de­ne mai-juli. Det er opp 91 pro­sent fra den fore­gå­en­de tre­må­ne­ders­pe­ri­oden.

Co­met me­ner sal­get av sli­ke pc-er er en føl­ge av at bri­te­ne øns­ker bed­re sik­ker­het, sam­ti­dig som de be­gyn­ner å bli for­synt av å hus­ke pass­ord i øst og vest.

En un­der­sø­kel­se som er ut­ført av en av pc-le­ve­ran­dø­re­ne, vi­ser nem­lig at hele 82 pro­sent av pc-kjø­per­ne er møkk­lei pass­ord og hel­ler vil ha en enk­le­re måte å log­ge seg inn på ma­ski­nen.

Be­visst­he­ten rundt passordsikkerhet fort­set­ter likevel å være lav. 30 pro­sent av de spur­te opp­gir at de de­ler pass­ord med ar­beids­kol­le­ger, ven­ner el­ler fa­mi­lie. 11 pro­sent sier at de bru­ker or­det "password" for å kom­me inn på da­ta­ma­ski­nen.

Kilde: Password fatigue spells biometric PC boom

"
Powered by Labrador CMS