Skydd 436-Bevakningstorget-01

Bygger butikk for å teste sikkerhetsløsninger

Messen Skydd 2008 skal bygge opp et autentisk butikk­miljø der du kan se og oppleve de aller nyeste løsningene i bransjen.

Publisert

Bu­tik­ken er et sam­ar­beid mel­lom Svensk Han­del og et an­tall ak­tø­rer i sik­ker­het, over­vå­king, be­ta­lings­sy­ste­mer og radio­frek­vens­iden­tifika­sjon (RFID). Det hele pre­sen­te­res på Skydd 2008, som finner sted på Stock­holms­mässan 2. ok­to­ber, der hele da­gen er viet sik­ker­hets­løs­nin­ger for han­de­len. Skydd har nettsiden http://www.skydd.net/.

I en spe­si­al­de­sig­net mon­ter, ut­for­met som en bu­tikk, vi­ses sik­ker­hets­løs­nin­ger i kro­no­lo­gisk or­den, fra bu­tikk­dis­play og kas­sa­lin­je, der blant an­net va­re­alarm, be­ta­lings­sy­stem og kon­tant­hånd­te­ring vil bli vist, til bak­rom­met med for eks­em­pel ka­me­ra­over­vå­king og de­po­ne­rings­skap - som re­gel­mes­sig vil bli tømt av vek­te­re.

"

Sentral del av programmet

Handels­bran­sjen er en sen­tral del av det sven­ske næ­rings­li­vet og står for 10 pro­sent av Sve­ri­ges BNP. Sik­ker­het er av stor be­tyd­ning for han­de­len, et­ter­som ef­fek­ti­ve sik­ker­hets­løs­nin­ger bidrar til å høy­ne pro­duk­ti­vi­te­ten, heter det i en pressemelding fra Stock­holms­mässan.

Sik­ker­hets­bran­sjen me­ner det er et stort be­hov for å ut­vik­le mer kunn­skap om sik­ker­hets­ut­ford­rin­ge­ne i han­dels­bran­sjen. Der­for har mes­sen Skydd 2008 valgt å be­ly­se sik­ker­het i han­de­len både gjen­nom se­mi­nar­pro­gram­met og ut­stil­lin­ge­ne.

Voksende utfordring

I de se­ne­re år har han­de­len blitt ram­met av sta­dig fle­re ran, sam­ti­dig som det in­ter­ne svin­net øker. Det sis­te skyl­des ikke bare svin­del og be­drag, en minst like stor år­sak er svik­ten­de ru­ti­ner.

- Gjen­nom­snit­tet for bran­sjen er at tre pro­sent av den to­ta­le om­set­nin­gen går bort i svinn. To­talt blir det svim­len­de sum­mer - og dess­uten helt unød­ven­dig med tan­ke på de sik­ker­hets­løs­nin­ge­ne som fin­nes i dag, sier Lars G. Ohls­son i Svensk Han­del.

Andre godbiter på programmet

Se­mi­nar­pro­gram­met skal også ta en titt på frem­tiden. Dick Malm­lund, sik­ker­hets­le­der i Svensk Han­del og en av bran­sjens front­fi­gu­rer, skal gå gjen­nom hvor­dan frem­ti­dens be­ta­lings­sy­ste­mer i han­de­len kan kom­me til å se ut.

- Kort og kon­tan­ter kom­mer til å vike for nye ty­per be­ta­lings­sy­ste­mer i den nær frem­tid. Mo­bi­len, som al­le­re­de nå be­nyt­tes i han­del, kom­mer til å få fle­re bruks­om­rå­der. Elek­tro­nis­ke ga­ve­kort som sen­des via mo­bi­len er et eks­em­pel på noe som snart blir vir­ke­lig­het, me­ner Malm­lund.

Skydd 2008 ar­ran­ge­res 30. sep­tem­ber - 3. ok­to­ber på Stock­holms­mässan og er Nor­dens stør­ste mes­se og kon­fe­ran­se for sik­ker­het, brann og red­ning. I år sam­les ca. 320 ut­stil­le­re på en netto­flate på ca. 10 500 kvad­rat­me­ter.

Powered by Labrador CMS