Jon A Lea 213604

DSB fyller 5 år

I dag er det fem år siden nye Di­rek­to­ra­tet for sam­funns­sik­ker­het og be­red­skap ble etablert. Vi gratulerer!

Publisert

DSB har sitt ut­spring i Spreng­stoff­inspek­sjonen i Tøns­berg fra 1970. Se­ne­re ble flere til­syn, som Sta­tens Brann­in­spek­­sjon og Pro­dukt- og El­til­synet flyt­tet til Tøns­berg. Fra 1. sep­tem­ber 2003 ble alt sam­let i DSB, mel­der pa­pir­ut­ga­ven av Tønsbergs blad.

Samfunnets beskytter

Opp­ga­ve­ne er svært man­ge, fra å ha over­blikk med sår­bar­het og være en på­dri­ver for å fore­byg­ge ulyk­ker og kri­ser til å ha opp­føl­gings­an­svar for brann og el­sik­ker­het - og mye mer.

I til­legg er DSB fag­myn­dig­het for Si­vil­for­sva­ret, NUSB (Nasjo­nalt ut­dan­nings­sen­ter for sam­funns­sik­ker­het / be­red­skap) og Nor­ges brann­skole. Ialt 240 job­ber ved ho­ved­kon­to­ret i Tøns­berg, mens DSB som hel­het har 650 an­sat­te.

Bud­sjet­tet er i år på rundt 500 mil­li­oner kro­ner. I til­legg har DSB en inn­tekt på ca. 100 fra salg av tje­nes­ter til næ­rings­li­vet.

Ikke statisk

Når di­rek­tør Jon A. Lea blir spurt om de stør­ste ut­ford­rin­ge­ne frem­over, frem­hol­der han at sår­bar­he­ten i sam­fun­net ikke er sta­tisk. Da­gens ut­ford­rin­ger er ikke nød­ven­dig­vis de sam­me som mor­gen­da­gens:

- Blant de ting vi må fo­ku­se­re ster­ke­re på i frem­tiden er kli­ma­end­rin­ger og eks­trem­vær som fø­rer til flom, ras og an­net. Her har også kom­mu­ne­ne et stort an­svar i sine are­al­pla­ner.

Lea tror også at ter­ror­bil­det blir for­ster­ket i frem­tiden.

Kilde: Tønsbergs blad

"
Powered by Labrador CMS