Ledere

Endret rolle for it-sikkerhetssjefer

Ar­beids­opp­ga­ve­ne til infor­masjons­sikker­hets­sjefer er under rask end­ring, ifølge en under­sø­kel­se blant over 1400 le­de­re i 83 land. Tyngde­punk­tet i rol­len dreier seg vekk fra tek­no­lo­gi og over på for­ret­nings­mes­si­ge behov.

Publisert

Un­der­sø­kel­sen er ut­ført av ISACA, en for­en­ing med over 75 000 le­de­re blant sine med­lem­mer og vi­ser at de le­de­re som lyk­kes best i sine kar­rie­rer, pri­ori­te­rer for­ret­nings­mål.

Sikter mot toppen

Drei­nin­gen mot sli­ke mål vi­ser et ty­de­lig møns­ter: Jo høy­ere opp på kar­rie­re­stigen, jo ster­ke­re vekt leg­ger le­de­ren på bu­si­ness.

Hele 41 pro­sent av de spur­te opp­lys­te at de had­de som mål å få en jobb i topp­le­del­sen i sel­ska­pet. 41 pro­sent svar­te at de sik­ter mot topp­stil­lin­gen i in­for­ma­sjons­sik­ker­het, mens 27 pro­sent øns­ket å bli sik­ker­hets­leder.

Under­sø­kel­sen vis­te også av de fem van­lig­ste opp­ga­ve­ne for it-sikker­hets­lederen, er ri­si­ko­sty­ring, le­del­se av be­drif­tens sik­ker­hets­pro­gram, da­ta­sik­ker­het, ut­vik­ling av reg­ler og hold­nin­ger, samt over­hol­del­se av det of­fent­li­ge lov­ver­ket.

Dreier vekk fra teknikk

- Rol­len end­rer seg raskt mot å bru­ke tek­no­lo­gi for å løse el­ler for­hind­re for­ret­nings­re­la­ter­te pro­ble­mer, iste­den­for å være opp­tatt av rent tek­nisk spe­sia­li­se­ring, me­ner Lynn Law­ton i ISACA.

- Det er opp­munt­ren­de å se at it-sikker­hets­ledere tar sta­dig stør­re an­svar i for­hold til bu­si­ness­funk­sjo­ne­ne i fir­ma­et.

Kun 54,8 pro­sent av it-le­der­ne svarte at de hadde an­svar for ri­si­ko­sty­rin­gen i fir­ma­et i sin fore­gående stilling (da de befant seg lavere på rang­stigen). Men i sin nå­væ­ren­de stil­ling mener 75,6 pro­sent at de har slikt an­svar.

Un­der­sø­kel­sen kan las­tes ned på http://www.isaca.org/downloads ("Information Security Career Progression Survey Results")

"
Powered by Labrador CMS