Cyberwar

EU frykter et digitalt 11.september

Europeiske land er ikke i stand til å forsvare seg mot cyberangrep.

Publisert

Eksperter i EUs sikkerhetsorgan Enisa advarer ifølge Reuters om at mange europeiske land ikke har nettverks- og it-infrastruktur som er i stand til å stå imot angrep fra cyberterrorister.

Makter ikke å takle it-relaterte angrep

Mange av EUs medlemsland skal ifølge Enisa ha et desperat behov for oppgradering av sine sikkerhetsprogrammer, skriver Dagens it. Som eksempel nevner organisasjonen at mange EU-land mangler dedikerte team for håndtering av it-relaterte angrep. Myndighetene i fjorten av EUs medlemsland har opprettet slike team, men Enisa sier at alle land må forberede seg på elektroniske angrep nå med en gang, eller risikere å kunne bli utsatt for et digitalt 11. september.

Krever obligatorisk rapportering

"- Europa må ta sikkerhetstrusler mer på alvor og investere i mer ressurser, sier Enisa-sjef Andrea Pirroti. Hun mener EU må innføre obligatorisk rapportering av it-relaterte sikkerhetsbrudd i bedrifter, slik USA allerede har gjort.Estland beskyldte i fjor Russland for å stå bak et massivt cyberangrep, hvor nettsider for blant annet estiske myndigheter, banker og politiske partier ble slått ut. Dette blir av mange sett på som det første store cyberangrepet i Europa.- Enisa er overbevist om at det er nødvendig med sikrere nettverk for å verne den europeiske økonomien, for at medlemsstatene skal kunne samarbeide tettere, sier Pirotti. (Dagens it)

"
Powered by Labrador CMS