It-sikkerhet 1

Fant tyven med webkamera

Hun nektet å gi opp. Derfor hacket hun seg inn på sin egen bærbare pc over internett og fikk webkameraet til å ta bilder av tyven.

Publisert

Kait Duplagags bærbare pc, en MacBook med webkamera, ble stjålet i forbindelse med et innbrudd i leiligheten hennes i New York. Men etter at tyven hadde hygget seg litt med maskinen, måtte han innse at det kan være dumt at stjele fra en iherdig newyorker-kvinne som arbeider i en dataforretning, og som nekter å gi opp.

Fikk fjernadgang til pc-en

For det lyktes nemlig Kait Duplagag å få fjernadgang til sin pc over internett via programmet Back to my Mac, få aktivert webkameraet og tatt et par snapshots av tyven mens han satt foran den stjålne maskinen. Det skriver New York Times.

Gjenkjent av bofelle

Nå er et lavoppløselig bilde av en person ikke alltid det samme som at politiet dermed kan oppspore ham. Men i dette tilfellet kunne Kait Duplagag hjelpe ordensmakten litt på vei etter hun hadde beskrevet bildet av tyven for noen av sine bofeller. En av hennes medboeres kommentar var nemlig: Det høres ut som om det er Ian. Og det var det. Politiet oppsøkte personen og fant ikke bare Kait Duplagags manglende pc, men også en mengde andre stjålne effekter.(business.dk)

"
Powered by Labrador CMS