Tigger cb582577 S

Flest rumenere sendt ut

Ru­me­ne­re top­per lis­ten over ut­len­din­ger som må for­la­te Nor­ge et­ter å ha blitt bort- el­ler ut­vist. Po­li­ti­et mer­ker en ten­dens til at fle­re tig­ge­re be­gyn­ner med vin­nings­kri­mi­na­li­tet.

Publisert

Tall fra Po­li­ti­ets ut­lendings­enhet (PU), som er an­svar­lig for ut­trans­por­te­ring av per­so­ner som opp­hol­der seg ulov­lig i Nor­ge, vi­ser at i alt 1074 per­so­ner ble ut­trans­por­tert fra Nor­ge i fjor. Det­te ut­gjør halv­par­ten av alle tvangs­re­tu­rer.

– Det­te er per­so­ner som har be­gått lov­brudd, sier in­for­ma­sjons­sjef Roar Hans­sen i PU.

Fle­re har måt­tet snu ved gren­sa. Per­so­ner som ikke kan sann­syn­lig­gjø­re hen­sik­ten med opp­hol­det i Nor­ge, kan bort­vi­ses, iføl­ge ut­len­dings­lo­ven.

– Hvis man står med kun 10 euro i lom­ma og ikke kan re­de­gjø­re for hvem man skal møte, kan man bli bort­vist, sier Hans­sen.

Rumenere topper listen for and­re år på rad, selv om an­tal­let sank fra 201 i 2006 til 108 i fjor. Det­te skyl­des tro­lig at Ro­ma­nia ble med­lem av EU 1. janu­ar 2007, noe som gjør det enk­le­re for ru­me­ne­re å rei­se i Eu­ro­pa.

Les mer: Flest rumenere sendt ut (Siste.no)

"
Powered by Labrador CMS