Flyplassikkerhet 1

Flyplass-skanner skal lese tanker

Ansiktsuttrykk, puls og andre psykologiske signaler skal avsløres i den amerikanske flyplass-skanneren som er under testing.

Publisert

Det nye skanningssystemet er under testing av det amerikanske innenriksdepartementet, og det har som mål å avsløre personer som kan ha planer om å gjennomføre et terrorangrep eller begå en kriminell handling, skriver VG Nett. Dette gjøres ved at kameraer og sensorer skal analysere en persons reaksjonsmønster og fremtoning i sikkerhetskontrollen. Høy puls, kroppstemperatur og svette er blant faktorene som skal registreres blant annet ved at sikkerhetskontrollørene stiller spørsmål til de reisende.

Meget lovende

Forrige uke ble 140 personer testet på systemet, og noen av de frivillige ble bedt om å opptre mistenkelig når de gikk forbi sensorene.- Vi har omtrent 78 prosents treffsikkerhet, og dette ser veldig lovende ut, sier John Verrico som er talsmann for prosjektet, ifølge den britiske avisen The Telegraph. Ifølge Verrico skal systemet kunne filtrere ut de kroppslige signalene en person som bare er stresset av normale årsaker viser, som for eksempel dårlig tid før en flyavgang.- Vi er fremdeles veldig tidlig i utviklingsprosessen, forteller Verico, som understreker at lanseringen av utstyret vil ligge mange år fram i tid. Ingen detaljer rundt en persons identitet vil ifølge utviklerne bli lagret i systemet.(VG Nett)

"
Powered by Labrador CMS