Tokyo-Security-Show-i-halle

Gjennombrudd for megapikselkamera på sikkerhetsmessen i Tokyo

Detaljene står i fokus på sikkerhetsmessen i Tokyo, som åpnet 4. mars.

Publisert

Det er de japanske utstillerne som dominerer Tokyo Security Show 2008, men også store sikkerhetsprodusenter fra andre asiatiske land som Kina og Taiwan er representert.

Fra vår del av verden er det bare Axis Communications, den svenske produsenten av nettverkskamera, som har funnet veien hit. Axis viser blant annet fram et nytt trådløst nettverkkamera.

Asias største sikkerhetsvindu

Tokyo Security Show regnes som Asias ledende messe for sikkerhetsindustrien på disse kanter av verden. Messen varer til og med fredag 7. mars.

Den arrangeres i år for 16. året på rad, og 268 sikkerhetsprodusenter viser fram alt fra videoovervåkingssystemer, adgangskontroll og biometriske systemer for næringslivet, til sikkerhetsteknikk for små og mellomstore bedrifter og forbrukermarkedet.

Megapikselkamera kommer

Store japanske kameraprodusenter som Panasonic, Sony og Hitachi satser nå for fullt på megapikselkamera, en trend som også har vært synlig en stund i Norge.

Den store fordelen med megapikselkamera er høy oppløsning i kamerabildene, noe som gjør det mulig å gjenkjenne detaljer i bildet. Denne teknikken kombineres gjerne med såkalte intelligent løsninger. Men den store utfordringen for produsentene er å finne gode løsninger for opptak og lagring av de store datamengdene megapkselkameraene har behov for, og her er ikke alle kommet like langt. De store leder an i utviklingen også her.

Messen varer fram til og med fredag 7. mars.

Powered by Labrador CMS