Signaturtoget

Gjør togtrafikken sikrere

Norske tog får installert overvåkingskamera. Dette er et ledd i arbeidet med å gjøre togtrafikken tryggere både for passasjerer og togansatte.

Publisert

Det skal installeres nettverkskamera både for overvåking inne i vognene og kamera som gir bilder foran og bak togsettene. Overvåkingskameraene er et ledd i arbeidet med å gjøre togtrafikken tryggere for de reisende og togpersonalet.

Norsk sikkerhetsleverandør

Det er den norske sikkerhetsleverandøren ESP Group som har fått ordren på sikkerhetsløsningen for NSB. I utgangspunktet omfatter ordren cirka 3200 kamera fra den svenske kameraleverandøren Axis, men kontrakten åpner for å utvide antallet kamera.- Vi vant denne kontrakten med NSB i hard konkurranse med flere store internasjonale sikkerhetsleverandører, sier adm. direktør Bjørn Bekkevold i ESP Group til aktuellsikkerhet.no.

Bekkevold opplyser videre at monteringen av kameraene påbegynnes allerede denne våren og er planlagt avsluttet i midten av 2010.- Med dette overvåkingssystemet ombord kommer passasjerer og ansatte å få økt sin sikkerhet når de reiser og jobber, noe jeg som passasjer verdsetter høyt, sier Bjørn Bekkevold.

Powered by Labrador CMS