Fengselscelle 1

Halden fengsel med det nyeste innen sikkerhet

Statsbygg har inngått kontrakt med YIT Building Systems AS om leveranse av sikkerhetsutstyret til Halden Fengsel. Kontraktens omfang er på NOK 70 millioner og er den største sikkerhetskontrakten etter Gardermoen.

Publisert

Kontrakten mellom Statsbygg og YIT ble undertegnet torsdag 21.august. Halden Fengsel har en total bygningsmasse på 27 500 m2, og det er ti år siden det er bygget et fengsel i denne størrelsesorden i landet. Det nyeste i sikkerhetsteknologi blir tatt i bruk når fengselet åpner dørene i 2010.YIT vant kontrakten i konkurranse med åtte prekvalifiserte tilbydere. Statsbygg, som inngår i kontrakten fra statens side, skal overta forvaltningsansvaret for alle fengslene i Norge.

Sikkerhetsutstyret

Kontrakten om omfatter blant annet: cellesamtaleanlegg, porttelefon, overfallsalarm, lytteanlegg, brannalarm, adgangskontroll og innbruddalarm. I tillegg kommer ITV/VMD-anlegg for internfjernsyn, kamerovervåking og bevegelsesdetektering. Oppstart for kontraktsarbeidet er 1. september, det og skal være avsluttet i april 2010, etter et halv års prøvedriftsperiode. Totalt har prosjektet en kostnadsramme på kr. 1,395 milliarder. Hele fengselsanlegget skal være ferdig i oktober 2009, med overlevering til Justisdepartementet april 2010, heter det i en felles pressemelding fra Statsbygg og YIT.

Powered by Labrador CMS