pc skjerm_høy_colourbox

Ingen sjanse uten beskyttelse

Brukere av ubeskyttede datamaskiner lever farlig: 104  000 spam-mailer ble resultatet, da 50 brukere surfet ubeskyttet i 30 dager.

Publisert

Undersøkelsen, som viser at ubeskyttede datamaskiner nærmest er en åpen invitasjon til it-kriminelle, er utført av it-sikkerhetsfirmaet McAfee på brukere i ti forskjellige land.

Slår alarm

I 30 dager surfet de 50 brukerne helt ubeskyttet rundt på internett, og funnene har fått McAfees toppsjef til å slå alarm.

- Min konklusjon på eksperimentet er at spam har en forbindelse til it-kriminalitet, og at det er et enormt problem som vi ikke vil bli kvitt. Spørsmålet er ikke lenger om vi kan løse problemet, men hvordan vi håndterer det, sier Dave DeWalt, ifølge det danske nettstedet epn.dk.

Både phishing og spam

I forsøket ble det i gjennomsnitt registrert to phishing-angrep på hver maskin. - Altså e-poster som forsøker å narre brukeren til å oppgi følsomme opplysninger. I tillegg mottok hver testdeltaker omkring 70 spam-mailer hvert døgn.

De i alt 104 000 spam-mailene inneholdt tilbud om alt fra hurtige lån, gratis tjenester og lett-tjente penger til mirakuløs medisin, pornografi og gaver. - Og de ville ha brukeren til å oppgi personlige opplysninger og bankopplysninger, eller de ba om å få overført penger.

Bevisste dansker

Idg.dk skriver videre at undersøkelser viser at danske internettbrukere har forståelse for at det er nødvendig å beskytte datamaskinen når man surfer på nettet.

(Kilde: idg.dk)

"
Powered by Labrador CMS