E-post 2

Innboks til besvær

Å arkivere e-post og holde styr i inn­boksen kan være en daglig kamp, ifølge tysk under­søkelse. En dårlig organisert innboks kan gi tap av informasjon, renommé og i neste omgang føre til uhell og eller skader.

Publisert

Å arkivere e-post og holde styr i innboksen kan være en daglig kamp.

Mer enn hver tredje ansatt som deltok i under­søkelsen har opplevd å miste viktige dokumenter og aldri funnet tilbake til dem, skriver computerworld.dk.

Tidkrevende og komplisert

Undersøkelsen er utført av GFT innboxx, og 260 arbeids­takere deltok. Over halv­parten synes e-post-arkivering er for tid­krevende, og 30 prosent oppgir dess­uten at de synes inn­boksen har et komplisert eller upålitelig system, skriver nett­stedet.

Over 75 prosent av deltakerne oppgir at de ikke har fått veiledning i verken metoder eller krav til arkivering av e-post. Hver tredje sier at virksom­heten deres ikke har noen e-post-politikk.

Slapp og dårlig kommunikasjon

Direktør i selskapet som står bak under­søkelsen, Juergen Obermann, mener resultatet kan tyde på to ting:

- Enten har virksom­heten slappe holdninger til arkivering av informasjon og administrasjon av e-post, eller den er for dårlig til å kommunisere reglene direkte til medarbeiderne, sier han, ifølge computerworld.dk.

Ifølge Obermann blir det dermed ingen kontroll over personalets e-post-bruk, eller over viktig informasjon som bør arkiveres.

- Virksomhetene risikerer derfor å miste store mengder data, sier han.

Blir upålitelige

Han tilføyer at det ikke er noe som har større verdi for en virk­som­het enn evnen til hurtig og troverdig å gjøre rede for et prosjekt eller en prosess.

- Hvis viktig informasjon går tapt, og kommunikasjonskjeden brytes, er det umulig for virksomheten å ha ordentlig oversikt over situasjonen. Det betyr at feil blir uunngåelige.

Les mer: Ledernett

"
Powered by Labrador CMS