Anonym vekter

Investerer millioner i vekternes omdømme

Hovedorganisasjonenes Fellestiltak (HF) har bevilget 2.1 millioner kroner til et omdømme- og bedriftsutviklingsprogram for vakt- og sikkerhetsbransjen.

Publisert

NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) har fått HF-midler for å etablere et omdømme- og utviklingsprosjekt, skriver nettstedet til NHO Service. Dette følger opp intensjoner som partene ble enige om under lønnsoppgjøret i 2006. Her heter det at partene er enige om å igangsette et bransjeprogram som skal ta utgangspunkt i at vaktbransjen har store utfordringer innen kommunikasjon og samspill internt i bedriftene.

De store samarbeider

" I et forprosjekt i fjor høst deltok de ledende selskapene i sikkerhetsbransjen. Det er G4S Security Services, Vakt Service, Securitas, Loomis Norge, Securitas Transport Aviation Security og Hafslund Sikkerhet Vakt. Disse selskapene representerer ca. 85 prosent av markedet, og er medlemmer i NHO Service. De er aktive bidragsytere til å heve bransjens standard og omdømme.I forprosjektet ble det definert et behov for et styrket partssamarbeid med målsetting å få synliggjort bransjens seriøsitet. Partene har erkjent at det må samarbeides for å lykkes med et slikt omdømmeprosjekt og at det er nødvendig en kompetanseheving på området.

Sikkerhetsbransjen avhengig av tillit

Hovedmål for satsingen er å videreutvikle bedriftenes verdigrunnlag, og derigjennom heve yrkets status. Videre skal prosjektet synliggjøre bransjens seriøsitet slik at omdømmet bedres. Prosjektet aktualitet er blitt forsterket av at vakt- og sikkerhetsbransjen i den senere tid har vært preget av til dels negativt omdømme i media og i det offentlige rom. Til tross for at bransjen gjennom flere år har jobbet for å heve sitt omdømme, skjer det likevel en del uønskede hendelser som media har satt søkelyset på og som er ødeleggende for bransjen. Sikkerhetsbransjen er avhengig av full tillit både blant publikum og sine kunder. Bedriftene som samles i prosjektet, vil lete etter tiltak som kan møte denne utfordringen.

Useriøse må kontrolleres

Det er en utfordring at politiet er pålagt å kontrollere de aktørene som driver i vakt- og sikkerhetsbransjen, men kontrollene har ikke blitt gjennomført i henhold til pålegg. En del av bransjen er useriøs, og følger ikke loven eller andre forskrifter når det gjelder for eksempel gjelder vandelsattester eller opplæring. Her må bransjen påvirke politiet til aktivt å kontrollere, samt gjennomføre kontroller på like premisser.

Styringsgruppe oppnevnt

Som styringsgruppe i prosjektet er foreslått adm.direktør Petter Furulund, NHO Service, forbundsleder Erna Dynge, NAF, Ingrid S. Malt, NHO og Else-Britt Hauge, LO, pluss to representanter fra bedriftene. Disse velges og utpekes ved oppstart av prosjektet. Det legges opp til seks samlinger for bransjen. Ansvarlig for satsingen i NAF er forbundssekretær Trond Karlsen, mens direktør for arbeidsliv, Laila Windju har ansvaret i NHO Service.(Pressemelding fra NHO Service)

"
Powered by Labrador CMS