Skydd

It-sikkerhet på Skydd

Sikkerhetsmessen Skydd 2008 arrangeres i Stockholm 30. september - 3. oktober. Nytt av året er en avdeling med it-sikkerhet.

Publisert

Den svenske Dataföreningen, SIG Security og TechWorld står sammen med Stockholmsmässan bak den nye avdelingen med it-sikkerhet på messen. Annica Bergman i Dataforeningen mener det er naturlig at foreningen stiller seg bak den nye messedelen, fordi ett av foreningens formål er å sette søkelyset på it-sikkerhet. Et annet formål er å arbeide aktivt for en sunn it-bruk i samfunnet, ikke minst på et område der kravene til it-sikkerhet stadig øker, for eksempel i helsesektoren. Skydd-messens hovedsponsor er SOS Alarm, og en viktig medarrangør er Sveriges Kommuner och Landsting.

To trender i it-sikkerhet

Annica Bergman ser i dag fremfor alt to trender innenfor it-sikkerhet. Den første er at it-tjenester stadig mer integreres i tradisjonelle sikkerhetsløsninger. Ansvaret for it-sikkerheten forskyves dermed over fra it-avdelingen til

sikkerhetssjefens bord. - Sikkerhetssjefen får stadig oftere det overordnede og strategiske ansvaret for virksomhetens it-sikkerhet, og dette stiller nye krav til kompetanse. Dette er ett av de hovedtema som vi vil belyse i de seminarene som arrangeres på it-sikkerhetsdelen under messen, sier Bergman. Den andre trenden er at it-sikkerhet har kommet høyere opp på ledernes agenda de siste årene. Da sikkerhetssjefen ofte rapporterer direkte til bedriftsledelsen, får også it-sikkerhetsspørsmål høyere aktualitet, en utvikling Bergman hilser velkommen.

Dataforeningens diamant

For å stimulere utviklingen av it-sikkerhetsløsninger har den svenske Dataforeningen innstiftet prisen Dataföreningens Diamant. I løpet av året har drøyt 250 svenske it-sikkerhetssjefer eller tilsvarende i foretak med flere enn 250 ansatte fått bedømme hvilket foretak de mener leverer de beste it-sikkerhetsløsningene. Bedømmingen omfatter kompetanse, forståelse for virksomhetens sikkerhetsbehov, evne til å overføre løsningen til kundene, samt hvor prisverdige løsningene er. Vinneren får prisen utdelt på Skydd.besökarmålgrupper.

Vakt, brann og redning

Skydds tradisjonelle målgruppe består først og fremst av beslutningstakere innenfor vakt, brann og redning, men i år suppleres altså dette med it-sikkerhet. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS