Butikktyv 1

Kiosker kjøper tyvegods for videresalg

Danske supermarkeder opplever at butikktyvene er blitt flere og frekkere, og nå stjeles det også for mindre beløp. Sjokolade, batterier og Nescafé er på tyvenes topp ti-liste, skriver Landbrugs­raadets ukemagasin FoodCulture. Kiosker er avtakere for mye av tyvegodset, som selges svart videre.  

Publisert

En del av butikktyveriene i Danmark er ikke til eget forbruk, men med videresalg for øye. Især Storkøbenhavn plages av bandetyveri, forteller Flemming Kvorning, og det kan de nikke gjenkjennende til hos naboen, Irma.

Også sjokoladeplater

Tidligere var det mest dyre varer som ble stukket innenfor vesten. Nå er grensen strukket for hva man gjør sig til tyv for. Irma er for eksempel begynt å tyverisikre Marabou-sjokolade til 22 kroner, og pallene med Nescafé er i mange supermarkeder flyttetet frem til kassekøen.

Prisgrensen strukket

– Folk stjeler de samme varer som tidligere; batterier og barberblad, men prisgrensen er strukket. Folks frekkhet kjenner etterhånden ingen grenser, sier Flemming Kvorning, som er risk manager hos Coop, til foodculture.dk.

Utsatt for bander

– Noen av våre butikker er utsatt for bander som stjeler alt det som kan omsettes på nærmeste serveringssted: sjokolade, kondomer, vin, kjøtt, barberblad og Nescafé. Merkevarer, hvor der ikke står at varen er fra Irma, så den er lett omsettelig i kioskverdenen. For fem år siden var der ikke mange som gadd stjele en plate sjokolade, men i dag er der ingen grenser, sier Jan Larsen, som er personale- og salgsdirektør i Irma.

Kjent problem også her hjemme

Problemet er etter alt å dømme identisk med hjemlige forhold: Mye av tyvedgodset finner veien til små butikker som er blant de minst transparente.

"
Powered by Labrador CMS