Kamera cb551902

Kler av deg på 25 meters avstand

Nye overvåkingskamera kan skanne gjennom klær på 25 meters avstand.

Publisert

T5000 er et nytt kamerasystem, utviklet av det britiske selskapet ThruVision, og det har vekket interesse hos blant annet politi og jernbane- og flyplassansvarlige, skriver aftenposten.no. Det spesielle med systemet er at kameraene skal kunne se gjennom klærne dine på opptil 25 meters avstand, skriver Timesonline. Kameraene til ThruVision fungerer ved at du oppdager og måler terahertz waves, eller T-waves. Designerne hevder riktignok at du ikke skal kunne se anatomiske detaljer, og formålet med kameraene er å kunne oppdage våpen, narkotika eller eksplosiver under klærne.

"

Kobles til pc

Du kan koble kamerasystemet opp mot datamaskiner, slik at personer skannes automatisk. Oppdages noe mistenkelig, vil operatøren bli varslet. - Flere terrorangrep har skremt oss de siste årene, og vi har fått strengere sikkerhetstiltak verden over. Med T5000 kan du skanne personer fra en mye lenger avstand enn vi har kunnet tidligere, sier direktøren i ThruVision, Clive Beattie. Systemet skal bli presentert under en stor messe for sikkerhetsutstyr i Storbritannia senere denne uken.

Norsk kroppsskanning

Også i Norge, nærmere bestemt på Sola flyplass, har det vært planlagt å prøve ut såkalt kroppsskanning. Men da av typen som du må gå gjennom, og ikke kameraer som skanner deg på lang avstand. På grunn av skepsis både fra vanlige folk, flyplassansatte og Datatilsynet, har prøveprosjektet med kroppsskanning i Norge foreløpig blitt satt på vent.De nye kameraene kan bli aktuelle som sikkerhetssystem på flypasser.(aftenposten.no)

"
Powered by Labrador CMS