kontinentalbardrink-2

Klikk og bli edru

Spammerne gjør hva som helst for å lure per­son­opp­lys­nin­ger ut av deg. Nå gir de seg på men­nes­ker med rus­pro­ble­mer med løf­ter om hjelp til avrusing.

Publisert

Med bud­skap som "Get help to­day with Drug Rehab Info" og "Over­­come Alco­holism To­day" prø­ver spam­mer­ne å ska­pe fals­ke for­håp­nin­ger hos men­nes­ker slik at de vil­lig gir fra seg sen­si­tiv in­for­ma­sjon. Det vi­ser Symantecs ny­es­te spamrapport.

Sam­ti­dig fort­set­ter spam­mer­ne å spil­le på ak­tua­li­tet og nys­gjer­rig­het; I som­mer har Oba­ma, Mc Cain og OL vært spamfavorittene. I til­legg ob­ser­ver­te Sy­man­tec i juli en ny skrem­me­tek­nikk i form av et vi­rus som på­står at den tred­je ver­dens­krig har be­gynt.

En in­tri­kat phish­ing-e-post for­sø­ker å lok­ke Mi­cro­soft POP3-bru­ke­re til det de tror er en Mi­cro­soft-nett­si­de, men som i vir­ke­lig­he­ten er hac­ket og lok­ker bru­ke­ren til å opp­gi sen­si­tiv in­for­ma­sjon. Hac­ke­de nett­si­der som tje­ner som vert for data­virus har også vært en po­pu­lær spamteknikk i juli i år.

Les mer: Symantec (med linker til spamrapportene)

Les også: Næringslivets sikkerhetsråd med veiledning for den som vil utarbeide og innføre en rusmiddelpolitikk

"
Powered by Labrador CMS