Knivsikker t-skjorte

Knivsikker t-skjorte

Japanerne har oppfunnet en t-skjorte som du kan ha på deg under fintøyet hvis du er redd for å bli angrepet med kniv ute på byen.

Publisert

T-skjorten er produsert i plastikk, og det dreier seg om en slags knivsikker t-skjorte som du kan bære diskret under annet tøy når du går ut, skriver det danske nettstedet fpn.dk.

Universitet med i utviklingen

I Japan er kniver det foretrukne overfallsvåpenet. Det har fått et firma under Nihon University i Osaka til å utvikle den snittsikre t-skjorten i det spesielle og lette materialet. Kevlarvester er altfor store og upraktiske for bruk i festlivet på byen. Men den tynne t-skjorten kan du derimot ha på deg uten at den merkes. Den er usynlig under andre og vanlige klær.

Snittsikker, ikke stikksikker

Det er viktig å være klar over at t-skjorten ikke er stikksikker, bare snittsikker. Den kan altså ikke motstå et direkte stikk på kroppen, eller for den saks skyld pistolskudd. Det sies for øvrig at materialet i t-skjorten minner om kevlar, men er altså et plastikkmateriale kjent som ultra high molecular weight polyethylene. Det betyr at det er meget lett og sterkt, og samtidig fleksibelt nok til at kunne brukes til hverdags.

"

I handelen i Japan i juni

Den knivsikre t-skjorten skal være i handelen i Japan i juni, i både en kort og en lang utgave. Prisen ligger på fra rundt 1000 kroner for de billigste og opp til 3000 kroner for de dyreste. Snart kan du kanskje bestille den pr. postordre her hjemme. For den nervøse typen kan t-skjorten være et supplement til pepperspray, som stadig flere unge kvinner har begynt å gå med i håndvesken. (fpn.dk)

"
Powered by Labrador CMS