USB minnepinne cb954375

Krypterer informasjon

Symantecs ny­lan­ser­te End­point Encryption skal be­skyt­te sen­si­tiv in­for­ma­sjon og re­du­se­re ri­si­ko­en for da­ta­lek­ka­sje. Tap el­ler ty­ve­ri av pc eller data­lagrings­media ut­gjor­de i fjor 46 pro­sent av de hen­del­se­ne som kun­ne lede til iden­ti­tets­ty­ver, iføl­ge Symantecs halv­årlige trus­sel­rap­port.

Publisert

Endpoint Encryption er et nytt pro­dukt som be­skyt­ter sel­ve in­for­ma­sjo­nen på fas­te og flytt­ba­re lag­rings­me­di­er, sier Hans Pe­ter Øst­rem i Sy­man­tec Nor­ge.

Endpoint Encryption bru­ker sterk kryp­te­ring pluss til­gangs­kon­troll for å hind­re at uved­kom­men­de får til­gang til sel­ska­pets in­for­ma­sjon.

Både hard­dis­ker og flytt­ba­re lag­rings­en­he­ter kan kryp­te­res, som USB- eller fire­wire-en­he­ter, Com­pact Flash, iPod, CD, DVD, og and­re flytt­ba­re lagringsmedia.

Kryp­te­rin­gen skjer i hen­hold til en sen­tral po­li­cy når da­ta­ene ko­pie­res til en lag­rings­en­het, slik at be­drif­ten kan ut­nyt­te mu­lig­he­te­ne med flytt­ba­re me­di­er og sam­ti­dig mi­ni­me­re it-ri­si­ko­en de fø­rer med seg. Krypterings­tekno­logien er trans­pa­rent for slutt­bru­ke­ren og har mi­ni­mal på­virk­ning på yt­el­sen.

– Be­drif­te­ne ge­ne­re­rer sta­dig mer sen­si­tiv in­for­ma­sjon og lag­rer den på uli­ke lag­rings­en­he­ter som er sær­lig ut­satt for tap og ty­ve­ri, sier Hans Pe­ter Øst­rem. Policy­basert kryp­te­ring er en ef­fek­tiv måte å be­skyt­te sen­si­tiv in­for­ma­sjon og trans­ak­sjo­ner på.

Krypteringsverktøyet fås i tre ver­sjo­ner: Sy­man­tec Endpoint Encryption (som in­klu­de­rer beg­ge løs­nin­ge­ne ne­den­for), Full Disk Edi­tion og Removable Storage Edi­tion.

Mer in­for­ma­sjon fin­nes her: Symantec.com (direktelink til Endpoint Protection)

"
Powered by Labrador CMS