Kort og kontanter 1

Langt igjen til det kontantløse samfunn

Bruk av plastkort øker 16 prosent i året, men det kontantløse samfunn er fremdeles langt unna.

Publisert

Fra 2001 til 2006 økte bruken av plastkort med 16 prosent årlig. Europa er i verdenstoppen når det gjelder kortbruk, men en ny rapport viser at det kontantløse samfunn fremdeles er langt unna. Mengden kontanter i omløp øker nemlig også - med 11 prosent i året i eurosonen.

Utarbeider ny standard

En ny rapport fra konsulentselskapet Capgemini slår fast at til tross for økende bruk av plastkort som betalingsmiddel, blir det trolig lenge til det slutter å knitre og skrangle i folks bukselommer. The World Payments Report er et samarbeid mellom Capgemini, The Royal Bank of Scotland og European Financial Management and Marketing Association (EFMA). Årets rapport avdekker blant annet at selv om bruken av kort i Europa er ventet å øke kraftig, fra i gjennomsnitt 164 betalinger i året i 2006 til 304 betalinger i 2013, gjenstår det mye arbeid før et standardisert rammeverk rundt kontantløse betalinger er på plass. Rapporten fremhever at det gjenstår mye arbeid rundt standardisering av tekniske løsninger, gebyrer og regelverk før Single Euro Payments Area (SEPA), blir en realitet.

Raskere vei til det kontantløse samfunn

- Det har flere ganger vært varslet at vi går inn i det kontantløse samfunn. Selv om vi her i Norden er på topp når det gjelder bruk av elektroniske betalingsmidler, er det andre tilstander på kontinentet. Med innføringer av standardiserte betalinger gjennom SEPA er det ventet at utviklingen vil gå raskere. I Norge er det mange selskaper som handler i euro, og med SEPA vil det bli enklere å utføre betalinger og transaksjoner i Europa. Men det gjenstår mye arbeid, og det er fremdeles ingen dato for ferdigstillelse, ifølge Capgemini. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS