Pc-arbeid

Lekker data som en sil

Virk­som­he­ter i Stor­bri­tan­nia mis­ter vik­tig in­for­ma­sjon hver enes­te måned, viser ny under­sø­kel­se. Infor­masjons­sikker­heten er på et lav­mål.

Publisert

Under­sø­kel­sen, som viser at hele 79 pro­sent av sel­ska­pe­ne mis­ter data minst en gang i må­ne­den, er gjen­nom­ført blant 250 le­den­de it-an­sat­te i sel­ska­per med mer enn 1000 an­sat­te.

28 pro­sent av dem opp­lev­de å miste data ukent­lig eller of­te­re.

Feilsendt e-post truer sikkerheten

Ne­de­tid i da­ta­nett­ver­ke­ne inn­traff i 24 pro­sent av sel­ska­pe­ne, programvarekrasj i 30 pro­sent. 27 pro­sent opp­lev­de at pro­gram­varen gikk så tregt at det hemmet dem i arbeidet.

It-av­de­lin­ge­ne led av under­bud­sjet­tering. 68 pro­sent av it-le­der­ne men­te bud­sjet­te­ne var util­strek­ke­li­ge, mens 45 pro­sent ut­tal­te at it-kost­na­der ble over­sett i stra­te­gi­pla­ne­ne.

De it-an­svar­li­ge fore­slo at sel­ska­pe­ne i bur­de ta ny tek­no­lo­gi mer i bruk og dess­uten be­nyt­te nett­ba­sert pro­gram­va­re for å tak­le pro­ble­me­ne.

Les også: Ikke flere it-sikkerhetsbrudd enn før og Datasikkerhet er for dyrt

For to uker siden ved­tok det bri­ti­ske par­la­men­tet å kri­mi­na­li­se­re skjø­des­lø­se tap av per­son­li­ge opp­lys­nin­ger. Dette blir nå be­trak­tet som et sivilt lov­brudd med mulig­het for "bety­de­lige" bøter.

Slik jobber du sikrere på nett

Les mer: Silicon.com (på engelsk)

"
Powered by Labrador CMS