Penger hotell

Lurer deg med finanskrise

Kri­mi­nel­le bru­ker fi­nans­kri­sen til å loppe deg for penger. Og de slår til lyn­raskt.

Publisert

– De siste da­ge­ne har vi sett en stor øk­ning i an­tall phish­ing-an­grep som ut­nyt­ter folks usik­ker­het om­kring fi­nans­kri­sen, sier Symantecs mar­keds­sjef i Eu­ro­pa, Con Mallon, til Dagens IT.

Mallon sier at an­gri­per­ne ty­pisk sen­der ut en e-post som ut­gir seg for å være fra ban­ken din. Der blir du bedt om å ve­ri­fi­se­re opp­lys­nin­ger om din bank­konto.

– Folk er for øye­blik­ket opp­tatt av om pen­ge­ne de­res er tryg­ge, og går der­for let­te­re på den­ne ty­pen svin­del­for­søk, sier Mallon.

Les også: Slik setter du dine medarbeidere i stand til å avsløre datalureri

Norske myndigheter har ingen kriseplan ved krakk i verdensøkonomien

Datatyver slår til raskt

– Mens et vi­rus el­ler en tro­ja­ner tid­li­ge­re var noe som kun­ne lig­ge og lure på pc-en din i lang tid, vet an­gri­per­ne at de må slå til mye ras­ke­re i dag, sier pro­dukt­sjef i Sy­man­tec, Dave Cole.

I dag tar det mye kor­te­re tid før et an­grep blir stop­pet av en­ten sik­ker­hets­pro­gram­va­ren på pc-en, el­ler av in­ter­nett­le­ve­ran­dø­ren.

Ny svindelmetode: E-post som utgir seg for å være fra dine venner

Symantec gjør om på anti­virus

Ut­ta­lel­se­ne falt i sam­men­heng med en pre­sen­ta­sjon av en ny ver­sjon av Symantecs anti­vi­rus­pro­gram. Den­ne sjek­ker for opp­da­te­rin­ger mye of­te­re enn tid­li­ge­re.

Mange data­bru­ke­re slår av an­ti­vi­rus og brann­mur, for­di de for­styr­rer for mye eller sin­ker pc-en for mye. Symantecs sik­ker­hets­pro­duk­ter har iføl­ge dagensIT vært be­ryk­tet for sin evne til å sin­ke pc-er.

Sy­man­tec har nå skre­vet om sto­re de­ler av pro­gram­va­ren, slik at den ikke len­ger sjek­ker mot alt som er ond­sin­net og ska­de­lig (hvil­ket er enormt mye), men iste­den at kjen­te og nyt­ti­ge pro­gram­mer. ikke er kom­pro­mit­tert. Den nye ver­sjo­nen skal være både ras­ke­re og mind­re res­surs­kre­ven­de enn kon­kur­ren­te­ne.

Kilde: Dagens IT

"
Powered by Labrador CMS