Sporbarhet cb553697 S

Må dokumentere digitalt innhold

Til sommeren innfører EU direktiv som stiller krav til at bedrifter skal kunne spore dokumentasjon. Heretter må bedriftene klare å dokumentere innhold på nett.

Publisert

USA inn­før­te til­sva­ren­de reg­ler et­ter En­ron-skan­da­len, den så­kal­te Sarbanes-Oxley-lo­ven (po­pu­lært kalt «Sox»). Den­ne gir stren­ge reg­ler for re­vi­sjon og it-sik­ker­het på di­gi­talt inn­hold.

I Eu­ro­pa skal et til­sva­ren­de di­rek­tiv, «EuroSox», stil­le krav til at alle for­ret­nings­pro­ses­ser skal være do­ku­men­ter­te og spor­ba­re. Di­rek­ti­vet trer i kraft fra 28. juni.

Det er først og fremst børs­no­ter­te sel­ska­per, samt bank, fi­nans og for­sik­ring som må føl­ge revisjonsdirektivet.

Ana­ly­se­sel­ska­pet Gart­ner me­ner di­rek­ti­vet vil kun­ne hjel­pe be­drif­te­ne til å over­hol­de egne og stat­li­ge reg­ler for for­ret­nings­drift, spor­bar­het og ri­si­ko. Reg­le­ne skal gi både stør­re gjennomsiktelighet og per­son­vern og ikke minst hjel­pe be­drif­te­ne med å ha kon­troll over sine sy­ste­mer.

Ut­ford­rin­gen i dag er at det­te kan være svært kre­ven­de, et­ter­som de fles­te be­drif­ter ikke har til­strek­ke­li­ge gode løs­nin­ger for å ar­ki­ve­re, søke i og gjen­fin­ne e-post og elek­tro­nis­ke mel­din­ger.

Les mer: Må dokumentere alt av digitalt innhold (Digi.no)

"
Powered by Labrador CMS