Biltyv 1

Må samarbeide bedre mot bilbander

Politiet innrømmer at de ikke har vært flinke nok til å bekjempe tyveribandene på Østlandet.

Publisert

Politiet har systemer for å samarbeide på tvers av politidistrikt, mot organisert kriminalitet. Men politiet mener selv at de er for dårlige til å bruke dem, skriver nrk.no. De siste to ukene har en tyveribande herjet i Østfold og ribbet dyre biler for utstyr. 16 BMW-eiere har den siste tiden blitt frastjålet både airbager og lykter. Ingen er tatt for tyveriene.

"

Proffe tyver

Tyvene fjerner bildeler som lykter og airbags fra kjøretøy uten å lage en ripe i lakken. Det tyder på at tyvene vet hva de driver med. - De er jo proffe. Det ser vi på måten de har gjort det på, sier Stig Pettersen på Brennes Auto i Sarpsborg til nrk.no. Bandene har spesialisert seg på dyre biler og båter, og opererer over hele landet.

Må samarbeide bedre

"Nå sier politiet sier selv at de kan jobbe bedre for å fange dem.- Både politidirektøren og Riksantikvaren har anmodet om at vi må samarbeide bedre. Vi må utveksle opplysninger mer effektivt og trekke sammen i felles etterforskningsprosjekter, sier politimester i Østfold, Otto Stærk. Politimesteren sier at det ikke er økonomien som er problemet.- Det handler alltid om ressurser, men i dette tilfellet handler det om prioriteringer og det å utnytte bedre de verktøyene vi har, sier Otto Stærk.(nrk.no)

"
Powered by Labrador CMS