Mobilnett

Nordisk konferanse om samfunnssikkerhet

Forskningsrådet inviterer til nordisk konferanse om samfunnssikkerhet. Konferansen finner sted på Hotell Bristol i Oslo mandag 1.september - tirdag 2.september.

Publisert

* Hvor trygge er pengene våre når tusenvis av VISA-brukere, som har vært i Storbritannia, får kortet sitt sperret på grunn av internasjonal storsvindel?* Når Telenors mobilnett og nødnumrene bryter helt sammen på grunn av et enkelt fiberbrudd, er det vel tydelig at ny teknologi har gjort samfunnet sårbart og at sikkerheten er for dårlig?* En teleoperatør tillot i februar 2008 så mye som 60 000 norske fødselsnummer å komme på avveie. Datatilsynet frykter at dette bare er en brøkdel. Da er det vel god grunn til å bekymre seg over sikkerhet på internett? * ... og hva med dem som daglig må kjøre rasfarlige veistrekninger med hjertet i halsen? Hva har samfunnet å tilby dem?

Tillit og sikkerhet

Dette er noen av de aktuelle spørsmålene konferansen Is there a Nordic model for societal security and safety? tar opp på mandag og tirsdag. Den handler om alt det vi til daglig helst lukker øyne og ører for - naturkatastrofer, store ulykker, internasjonal kriminalitet, terrorisme, teknologisk sårbarhet - men som samfunnet likevel må forberede seg på og forholde seg til.

Overvåking av egne borgere

- Kanskje vi burde snakke mer om hvordan vi skal skape tillit til samfunnets systemer, enn hvordan vi skal øke sikkerheten, spør professor Jon Bing. Han leder både konferansen og det norske forskningsprogrammet SAMRISK, som står som arrangør. Et annet tema får også stor plass. Med referanse for eksempel til ny svensk lovgivning: Hvor langt kan samfunnet gå i mistenkeliggjøring og overvåkning av sine egne borgere?

Eksperter på samfunnssikkerhet møtes

Konferansen samler de fremste ekspertene på samfunnssikkerhet og risiko i Norden - i tillegg til flere internasjonale eksperter. Her nevner Charles Perrow, fra Yale, som er en av verdens fremste eksperter på sårbar teknologi.For mer informasjon, se programmet på dette nettstedet: http://www.forskningsradet.no/servlet/Satellite?c=GenerellArtikkel&cid=1216656080299&p=1150814040080&pagename=samrisk%2FGenerellArtikkel%2FVis_i_dette_menypunkt&site=samrisk (Pressemelding fra Forskningsrådet)

"
Powered by Labrador CMS