Politibil trond1222

Norge et «lykkeland» for kriminelle

Po­li­ti­et har in­gen over­sikt over hvor man­ge av Nor­ges pa­pir­lø­se inn­vand­re­re som har al­vor­lig kri­mi­nell bak­grunn.

Publisert

Iføl­ge Sta­tis­tisk sen­tral­by­rå le­ver om­kring 18 000 ulov­li­ge inn­vand­re­re i Nor­ge. Fles­te­par­ten bor i Oslo, og av dis­se er to tre­de­ler tid­li­ge­re asyl­sø­ke­re, som har valgt å gå un­der jor­den.

Les også: Trusler, vold og personer fra kjente kriminelle miljøer styrer deler av markedet for utenlandsk arbeidskraft

Ah­mad Wald er dømt for al­vor­lig kri­mi­na­li­tet og har opp­holdt seg ulov­lig i Nor­ge i tre år, hvor han har vært en del av nar­ko­ti­ka­mil­jø­et på «Pla­ta» i Oslo. Han me­ner Nor­ge er blitt et «lyk­ke­land» for il­le­ga­le inn­vand­re­re uten kjent iden­ti­tet.

– Jeg me­ner det bare fin­nes ett «lyk­ke­land», og det er Nor­ge – ver­dens bes­te sted, sier han til Do­ku­ment 2 på TV 2.

"

Myn­dig­he­te­ne kan ikke re­tur­ne­re ham til hjem­lan­det hans, si­den de ikke vet hvem han er.

Po­li­ti­et må nem­lig ha sik­ker iden­ti­tet for å tvangs­re­tur­ne­re en per­son, i mot­set­ning til Utlendingsdirektoratets pre­miss om 51 pro­sent sann­syn­lig­gjort iden­ti­tet for inn­vil­gel­se av asyl.

Bare 5 pro­sent av dem som sø­ker asyl i Nor­ge kan do­ku­men­te­re hvem de er.

Les også: Stadig flere nrodmenn vil ha livvakt

– På et ge­ne­relt grunn­lag er det en stor po­li­ti­mes­sig ut­ford­ring og en sik­ker­hets­mes­sig ut­ford­ring at det be­fin­ner seg man­ge per­so­ner i Nor­ge som vi ikke vet hvem er, sier sjef for Po­li­ti­ets utlendingsenhet, Ing­rid Wir­um.

Sik­ker iden­ti­tet før ved­tak om tvangs­re­tur er en for­ut­set­ning med tan­ke på an­skaf­fel­se av reise­do­ku­men­ter.

Kilde: ©NTB

Les også: Fire av fem norske bedrifter mangler beredskapsplan for sine aktiviteter i utlandet

"
Powered by Labrador CMS