Røykvarsler 2091

Nye regler for røykvarslere

Røyk­vars­lere som in­tro­du­se­res for det nor­ske mar­ke­det skal et­ter 1. au­gust være i sam­svar med en eu­ro­pe­isk produkt­standard. Den nor­ske god­kjen­nings­ord­nin­gen for røyk­vars­le­re er opp­hevet.

Publisert

Røyk­vars­le­re som er god­kjent et­ter den tid­li­ge­re nor­ske ord­nin­gen kan fort­satt om­set­tes i hen­hold til den en­kel­te røyk­vars­lers god­kjennings­periode, mel­der Direk­to­ra­tet for sam­funns­sik­ker­het og be­red­skap (DSB). Denne ord­nin­gen gjel­der fram til 2013.

For­ret­nin­ge­ne har an­svar for at røyk­vars­ler­ne de sel­ger, er pro­du­sert i hen­hold til re­gel­ver­ket. For­bru­ker­ne kan ved kjøp av nye røyk­vars­le­re kon­trol­le­re det­te slik:

Der­som røyk­vars­le­ren er CE-mer­ket med hen­vis­ning til NS-EN 14604, er den euro­pe­iske stan­dar­den fulgt. Der­som pro­duk­tet ikke er CE-mer­ket, kan du be for­ret­nin­ge­ne do­ku­men­te­re at den eu­ro­pe­iske stan­dar­den er fulgt.

Røyk­vars­le­re som er god­kjent av den tid­li­ge­re nor­ske ord­nin­gen, skal være mer­ket med ”DSB 235” pluss et tre- eller fire­sif­ret num­mer.

Les mer: Nye regler for røykvarslere (DSB)

"
Powered by Labrador CMS