DNA-testing

Over 900 registrert i DNA-register

DNA-pro­fi­le­ne til over 900 mis­tenk­te er lag­ret i det nye re­gis­te­ret over per­so­ner som et­ter­fors­kes for for­bry­tel­ser.

Publisert

Tre må­ne­der med den nye DNA-re­for­men har ført til sterk øk­ning i re­gist­re­ring av DNA-pro­fi­ler fra mis­tenk­te kri­mi­nel­le, iføl­ge tall fra Politi­di­rek­to­ra­tet.

– Vi har per i dag re­gist­rert i over­kant av 900 DNA-pro­fi­ler i det nye etter­forsknings­registeret. Re­gis­te­ret ble opp­ret­tet ved inn­fø­ring av DNA-re­for­men 1. sep­tem­ber. Vi reg­ner med at an­tall DNA-pro­fi­ler vil run­de 1000 ved ut­gan­gen av de­sem­ber, sier po­li­ti­in­spek­tør Erik Lia­klev i Po­li­ti­di­rek­to­ra­tet til Dags­avi­sen.

Re­for­men gir po­li­ti­et hjem­mel til å inn­hen­te og å re­gist­re­re DNA fra per­so­ner som er mis­tenkt el­ler sik­tet for å ha be­gått for­bry­tel­ser som kan med­fø­re feng­sels­straff. Tid­li­ge­re kun­ne po­li­ti­et gjø­re det­te kun i for­bin­del­se med per­so­ner som var sik­tet for al­vor­lig kri­mi­na­li­tet som drap, vold­tekt og gro­ve ran.

Jus­tis­mi­nis­ter Knut Stor­ber­get (Ap), som har vært en på­dri­ver bak re­for­men, sier han er po­si­tivt over­ras­ket over tal­le­ne fra Politi­di­rek­to­ra­tet.

Kilde: ANB-NTB

Powered by Labrador CMS