Boligalarm

Overtar Hafslunds boligalarmkunder

Securitas Direct har inngått en avtale med Hafslund om å kjøpe boligalarmdelen i Hafslund Sikkerhet. Prisen er 525 millioner kroner.

Publisert

Securitas Direct vil overta Hafslunds boligalarmvirksomhet med kunder, personell og utstyr. Kjøpet betinger en godkjennelse fra Konkurransetilsynet, understreker de to selskapene i en pressemelding.

Sikkerhetsmarked i endring

Hafslund Sikkerhet har i dag 200 ansatte. Omsetningen i 2007 var på 260 millioner kroner. Securitas Direct betaler Hafslund 525 millioner kroner for 100 prosent av aksjene i både Hafslund Sikkerhet Privat og Hafslund Boligteknikk. Salget gir en regnskapsmessig gevinst på om lag 170 millioner kroner. Hafslund mottar 150 millioner av salgssummen i form av nyutstedte B-aksjer i Securitas Direct, og dette innebærer at Hafslund vil kunne ta del i den videre verdiskapningen i selskapet.

Kjernevirksomheten er privatkunder

- Privatkunder er Securitas Directs kjernevirksomhet. Kjøpet innebærer at vi får tilgang til en rendyrket kundeportefølje som passer vel inn i vår virksomhet og som styrker oss kompetanse- og ressursmessig, blant annet i salg og markedsføring, sier Securitas Directs konsernsjef Dick Seger. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS