Vektere

Politiet mener vektere slipper lettere unna

Vektere slipper lettere unna i retten enn andre. Politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo-politiet mener dommere ser på vektere som mer offisielle personer enn andre.

Publisert

Det er vanskeligere å få dømt en privat vekter for vold og maktmisbruk enn det er å få dømt andre. Det mener politiet i Oslo. Ifølge loven har ikke vektere mer rett enn andre til å bruke fysisk makt, skriver NRK på sine nettsider. - Det skal litt til, sier politiinspektør Bjørn Vandvik som fører slike saker i retten.

Hva mener du om saken? Si din mening her!

Ender med frifinnelse"

- Vi skal ha gode bevis for å få det til, og vi har flere eksempler på saker om vektervold som har endt med frifinnelse, sier han. Årsaken er at retten ser på vektere som mer offisielle personer, og behandler dem deretter. Men ifølge loven har ikke vektere rett til å bruke mer fysisk makt enn andre. Vanvik mener dommerne ser mildere på vektere, og at også rettsapparatet legger til grunn at vektere kan gå litt lenger enn oss andre.

Forventning

- De går i uniform, publikum ser på vektere i gaten og har en forventning om at de løser oppgavene. Rettssystemet legger opp til at vektere har en rolle i samfunnet som er litt mer enn den jevne borger, selv om hjemlene er de samme, sier Vandvik.

Programmet Brennpunkt på NRK 1 kl. 21.30 i kveld har vekternes rolle i samfunnet som tema.(NRK)

"
Powered by Labrador CMS