Raner 3

Ransgruppe skal hindre ransbølge i Trondheim

Politiet i Trondheim har satt ned en gruppe på sju personer som utelukkende jobber med ransbølgen i byen.

Publisert

Ransgruppen ble dannet i starten av mars og har høy prioritet.- Vi er sju personer, men spør vi om tjenester fra andre i politidistriktet, så vi får de ressursene vi trenger, sier teamleder Geir Ole Momyr i avdeling for vold og sedelighet ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

14 ran siden nyttår

Natt til 7. mars skjedde det fjortende ranet i Trondheim siden nyttår. Bare to er oppklart, men politiets nye ransgruppe mener mange av ranene har en sammenheng, melder NTB.

Etterslep

- Etter flere av ranene har vi sikret DNA, men vårt problem er at vi har et etterslep på en del uker før vi får svarene fra Rettsmedisinsk institutt, sier Momyr. Det jobbes nå med å sammenholde DNA-profilene for å se etter sammenhenger.- Det er ikke usannsynlig. Vi jobber med å finne ut om noen har befatning med flere ran, sier Momyr.

Kan ha samme gjerningsmenn

Han mener at ransforsøket i Bispegata og ranet på Kalvskinnet natt til søndag 10. februar er to av sakene som kan ha samme gjerningsmenn.Ifølge Momyr kan ranene deles inn i tre kategorier: Kiosk- og bensinstasjonsran, personran og en kombinasjon av de to. (NTB)

Powered by Labrador CMS