Ray Mauritsson, Axis

Samarbeid om nettverksovervåking

Axis, Bosch og Sony har innledet et samarbeid for å skape et åpent forum for utvikling av en grensesnittstandard for nettverksvideoprodukter. Nyheten om samarbeidet ble presentert på sikkerhetsmessen Ifsec 2008 i Birmingham denne uken.

Publisert

I dag finnes det ingen global standard som definerer hvordan nettverksprodukter som kamera, videoopptakere og videosystemer skal kommunisere med hverandre. Den nye standarden skal etter planen bestå av grensesnitt for for eksempel videostrøm, discovery, intelligente metadata osv. Rammene for standarden, som omfatter de viktigste funksjonene for å gjøre nettverksvideoprodukter kompatible, blir presentert i oktober på sikkerhetsmessen i Essen.

Enklere å integrere nettverksvideo

Det fremste formålet med den nye standarden er å gjøre det enklere å integrere nettverksvideoutstyr av ulike merker og å hjelpe produsenter, programvareutviklere og -forhandlere å garantere kompatible produkter. En felles åpen standard fører også til at sluttbrukerne kan velge produkter fra ulike produsenter for å skreddersy systemer som dekker deres behov. Dette initiativet viser bedriftenes vilje til å støtte den pågående overgangen fra analog til digital overvåking på sikkerhetsmarkedet, heter det i en pressemelding.

Åpent forum

De tre leverandørene kommer til å starte et forum som skal være åpent for alle bedrifter og interessegrupper som vil delta i standardiseringsarbeidet. Forumet starter fjerde kvartal 2008, og vil arbeide med å videreutvikle standarden og bestemme hvordan den nye teknikken skal implementeres.

Fornøyde samarbeidspartnere

- Vi er svært glade for dette samarbeidet mellom våre bedrifter. Med en åpen standard blir det enda lettere for systemleverandører og sluttbrukere å trekke fordeler av alle de muligheter som den IP-baserte videoovervåkingsteknikken tilbyr, sier adm. direktør Ray Mauritsson i Axis Communications.- Samarbeidet innebærer et stort steg framover for å etablere et internasjonalt åpent forum for nettverksvideoovervåking. For produsenter av maskin- og programvare til nettverksvideoprodukter kommer forumet og standarden til å sikre kompatible produkter, sier Gert van Iperen i Bosch.- Til grunn for dette samarbeidet ligger vår felles tro på at en åpen standard innebærer store fordeler for alle aktører i sikkerhetsbransjen. Representanter for Axis, Bosch och Sony arbeider nå aktivt med å utvikle en ramme for standarden og retningslinjer for standardiseringsforumet, sier Yoshinori Onoue i Sony Corporation.(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS