Datamus cb555774 S

Seminar om EuroSOX

I mor­gen in­vi­te­rer da­ta­sik­ker­hets­sel­ska­pet Sy­man­tec til se­mi­nar om “Euro­SOX” og hvil­ken be­tyd­ning dis­se re­gel­end­rin­ge­ne vil få for nor­ske be­drif­ter og de­res it-av­de­lin­ger.

Publisert

De sis­te åre­ne er ver­den blitt rys­tet av fle­re om­fat­ten­de regn­skaps- og fi­nans­skan­da­ler. En­ron-sa­ken i USA var en vik­tig år­sak til at nye, re­gu­la­to­ris­ke krav ble frem­met, først og fremst gjen­nom den så­kal­te Sarbanes-Oxley Act (SOX), som ble ved­tatt i USA i 2002. Sen­tralt står økte krav til et­ter­ret­te­lig­het, do­ku­men­ta­sjon, per­son­lig an­svar og uav­hen­gi­ge re­vi­so­rer.

EUs re­gel­verk er nå un­der re­vi­sjon for å har­mo­ne­re de ame­ri­kan­ske be­stem­mel­se­ne gjen­nom di­rek­ti­ve­ne 4, 7 og 8, po­pu­lært kalt EuroSOX. Det­te vil få føl­ger også for norsk re­gel­verk og stil­le it-av­de­lin­ger over­for en rek­ke nye krav.

Sam­men med sine part­ne­re har Sy­man­tec satt seg inn i pro­ble­ma­tik­ken og hvor­dan nor­ske be­drif­ter bør for­be­re­de seg på nye of­fent­li­ge krav. På se­mi­na­ret vil fore­drags­hol­de­re fra Da­ta­til­sy­net, Si­mon­sen ad­vo­kat­fir­ma, KPMG, Ac­cen­tu­re og Sy­man­tec bi­dra med per­spek­ti­ver på an­svar og kon­se­kven­ser av EuroSOX.

Tid: Onsdag 30. januar 2008, kl. 09:00-13:15. Radisson SAS Hotel, Holbergsgate 30, Oslo. Programmet varer 08:30-13:15, og avsluttes med lunsj. Påmelding til Jo Eikeland Roald på epost jro@geelmuyden-kiese.no.

Kilde: Pressemelding fra Symantec

"
Powered by Labrador CMS