penger og søppel

Sensitiv info rett i søpla

Norske bedrifter er slepphendte i håndteringen av sensitiv informasjon. Stikk­prøver på flere arbeids­plasser viser at mange kaster virksom­hets­kritisk informasjon i papir­avfallet.

Publisert

- Flere av våre kunder blir for­skrekket når de opp­dager hva som går rett i søppel­bøtta. Det er dessverre ikke uvanlig at det kastes svært sensitiv informasjon i papir­avfallet, når det egentlig skulle blitt sikker­hets­makulert, sier direktør for strategi og samfunns­kontakt i Veolia Miljø, Runa Opdal Kerr.

Det er strenge regler for opp­bevaring av sensitive data, og det er den enkelte bedrifts ansvar å håndtere informasjonen på en riktig måte. Slurv med praktiseringen kan i verste fall føre til anmeldelse og rettslig for­følgelse for bedriften.

Test deg selv: Utgjør du en sikkerhetsrisiko?

"

- Det er viktig å ha klare rutiner for hvordan papir håndteres i bedriften. Dokumenter som inneholder for eksempel virksom­hets­kritisk informasjon eller som omtaler personal­saker, skal ikke gjenvinnes, men makuleres, forteller Opdal Kerr i en presse­melding.

Les også: Slurver også når vi jobber hjemmefra

Stikk­prøvene viser at det er på høy tid at norske bedrifter gjennom­går sine rutiner. Det viktigste enkelt­tiltaket bedriftene selv kan iverksette, er å informere tydelig internt og utvikle retnings­linjer som er enkle å følge. Er du usikker, bør du velge å makulere.

Les også: Privat kjendisinfo slengt på kaia

- Vi oppfordrer bedriftene til å ta jevnlige stikk­prøver for å avdekke eventuelle problemer. Dette virker opp­dragende på de ansatte, i tillegg til at risikoen for at dokumenter kommer på avveie reduseres betraktelig, avslutter Opdal Kerr.

Kilde: Karrierelink.no

"
Powered by Labrador CMS