Logo Sikkerhetskonferansen 08 B

Sikkerhetskonferansen 08

Programmet for Sik­ker­hets­kon­feran­sen 24.-25. sep­tem­ber er klart. Kon­feran­sen arrang­eres av Nærings­livets Sik­ker­hets­råd.

Publisert

Hoved­te­ma­er er: in­for­ma­sjons­sik­ker­het, id-ty­ve­ri, nyetableringer i nord, ob­jekt­sik­ker­het, granskning vs. et­ter­forsk­ning, samt næ­rings­liv og an­mel­del­ser.

Sik­ker­hets­kon­fe­ran­sen 2008 av­hol­des på Thon Ho­tell Ope­ra 24.-25. sep­tem­ber.

Les mer på NSRs nettside

In­for­ma­sjons­sik­ker­het

Informasjons­spionasje, ty­ve­ri og lek­ka­sjer er kan­skje den stør­ste sikker­hets­utfordringen næ­rings­livet står over for.

Både Poli­ti­ets sik­ker­hets­tje­nes­te og Nasjo­nal sik­ker­hets­myn­dig­het har på­pekt den­ne trus­se­len og mu­li­ge svak­he­ter i be­drif­te­nes in­for­ma­sjons­sy­ste­mer.

Nærings­li­vets Sik­ker­hets­råd (NSR) har i man­ge år job­bet med å kart­leg­ge hvor næ­rings­li­vet er sår­ba­re i for­hold til sine in­for­ma­sjons­sy­ste­mer gjen­nom sitt data­krim­utvalg, og sine mørke­tall­under­søkelser.

Id-ty­ve­ri

Id-ty­ve­ri er en av de nye ut­ford­rin­ge­ne som sta­dig øker. Er­fa­rin­gen fra blant an­net USA til­si­er at det vil bli et av våre stør­ste pro­ble­mer hvis det ikke blir tatt al­vor­lig.

Både myn­dig­he­te­ne og næ­rings­li­vet må iverk­set­te til­tak for å tak­le den­ne ut­ford­rin­gen og NSR vil be­nyt­te sin kon­takt med sik­ker­hets og jus­tis­myn­dig­he­te­ne, til å sam­ord­ne for­slag for åmøte ut­ford­rin­ge­ne med id-tyveri.

Hva skjer i nord?

Næ­rings­li­vet i nord er inne i en end­ring. Ol­je­in­du­stri­en har fått fot­fes­te i re­gio­nen, både in­nen­for og uten­for gren­sen.

Etab­le­ring av slik in­du­stri fø­rer også til vekst i and­re næ­rin­ger. Man­ge nor­ske virk­som­he­ter vil bli til­truk­ket av upløyd mark. Kunn­skap om kul­tur, po­li­tisk ut­vik­ling og sik­ker­hets­ut­ford­rin­ger er av­gjø­ren­de for en vel­lyk­ket etab­le­ring.

Ob­jekt­sik­ker­het

NSR har en mål­set­ning om å for­mid­le end­rin­ger i lov­giv­ning og for­skrif­ter, samt an­nen in­for­ma­sjon fra myn­dig­he­te­ne, som vil ha inn­virk­ning på næ­rings­li­vets sik­ker­hets­ar­beid.

Fle­re re­gje­rings­opp­nevn­te ut­valg har fo­re­slått end­rin­ger for å sik­re god be­red­skap og sik­ker­het i en del pri­va­te virk­som­he­ter som kan sies å være kri­tis­ke for sam­fun­net.

Noen av disse for­sla­ge­ne vil kunne tre i kraft i ti­den som kom­mer. Disse end­rin­ge­ne vil kun­ne få kon­se­kven­ser for de­ler av næ­rings­livet.

Næ­rings­liv og an­mel­del­ser

Kri­mi­na­li­tet ram­mer hele sam­fun­net og alle har et an­svar for å forbygge og be­gren­se kri­mi­na­li­tet, men kun myn­dig­he­te­ne har et an­svar for å be­kjem­pe det.

Ut­vik­lin­gen be­ve­ger seg der­imot i en ret­ning av at pri­va­te virk­som­he­ter blir lei­et inn for å be­skyt­te våre ver­di­er, samt grans­ke hvor­vidt ure­gel­mes­sig­he­ter er be­gått in­ternt. Vi re­gist­re­rer også at an­tal­let virk­som­he­ter som an­mel­der straff­ba­re for­hold be­gått i el­ler mot virk­som­he­ten er syn­ken­de.

Blir nes­te steg at vi får en pri­vat ”på­ta­le­myn­dig­het”? Dis­se pro­blem­stil­lin­ge­ne vil bli dis­ku­tert og pro­ble­ma­ti­sert på årets kon­fe­ran­se.

Les mer om kon­fe­ran­sen og last ned pro­gram på: www.nsr-org.no

"
Powered by Labrador CMS