Brann i seng TEH1268

Sikrer eldre­bolig med vanntåke

I Sandefjord er det valgt nye og til nå uprøv­de me­to­der for brann­sik­ring av bo­li­ger for eldre. Vann­tåke­an­legg gir fra seg små drå­per under stort trykk og tren­ger der­for mindre vann. Slike an­legg brukes mye i skip og off­shore.

Publisert

Bo­li­ger for eld­re og be­ve­gel­ses­hem­me­de har ofte man­gel­full brann­sik­ker­het. Det fin­nes eks­emp­ler på ste­der der regel­ver­ket er unn­gått for å spa­re pen­ger, og på bo­en­he­ter som har skif­tet bruks­om­rå­de og derfor ikke er godt nok sik­ret.

I Sande­fjord sat­te brann­ve­se­net, kom­mu­nen og bo­lig­byg­ge­la­get seg ned for å dis­ku­te­re løs­nin­ger. For heller ikke i Sande­fjord sto det så mye bedre til ved flere bygg som skulle være til­rette­lagt for eldre.

Ifølge Stei­nar Olsen i Sande­fjord Bolig­bygge­lag hadde laget i ut­gangs­punk­tet valgt et tra­di­sjo­nelt sprink­ler­an­legg.

- Da vi fikk høre om denne typen an­legg så øns­ket vi og prøve det. Vi snak­ket med brann­ve­se­net som også mente det var bra, sier han til NRK Østafjells.

Et sprink­ler­an­legg ville blitt svært kost­bar og en van­ske­lig løs­ning, for ver­ken stør­rel­sen på hoved­vann­led­nin­gen eller rør­opp­legget i bygget var di­men­sjo­nert for et slikt anlegg.

Vanntåkeanlegget som ble in­stal­lert, ble både bil­li­ge­re og det ble mindre om­byg­ging i bo­li­ge­ne.

Les mer: Her sikres de eldre (NRK Østafjells)

"
Powered by Labrador CMS