Husbrann teh1411 M

Skal sikre trehus i Tønsberg

Den­ne uken skal kom­mu­nen og brann­ve­se­net hol­de mø­ter med inn­byg­ger­ne i fle­re ut­sat­te by­de­ler. Te­ma­et er brann­sik­ring av den tet­te tre­hus­be­byg­gel­sen.

Publisert

"Har du tenkt på hva som kan skje hvis det be­gyn­ner å bren­ne i ditt na­bo­lag?", er over­skrif­ten på en lø­pe­sed­del folk i de tre by­de­le­ne har fått i post­kas­se­ne ny­lig.

Tøns­berg har fle­re om­rå­der med tett tre­hus­be­byg­gel­se. En­kel­te hus er fle­re hund­re år gam­le. Ma­re­rit­tet er en stor­brann, både brann­ve­se­net, kom­mu­nen og alle som bor i de tre tett­be­fol­ke­de by­de­le­ne. En stor­brann vil­le være me­get uhel­dig også rent kulturelt:

– Mye av sjela til Tøns­berg lig­ger i dis­se om­rå­de­ne. Folk er stol­te av dem, sier by­in­gen­iør Arne John­sen i Tøns­berg kom­mu­ne.

Han le­der pro­sjekt­grup­pen som nå har inn­byg­ger­ne til møte. Brann­in­gen­iør Jan-Tore Dil­ling i Vest­fold in­ter­kom­mu­na­le brann­ve­sen er nest­le­der. De to for­tel­ler at både Riks­an­tik­va­ren og Di­rek­to­ra­tet for sam­funns­sik­ker­het og be­red­skap (DSB) har satt sø­ke­ly­set på brann­sik­ker­he­ten i tett tre­hus­be­byg­gel­se over hele lan­det, med tan­ke på å sik­re mot ka­ta­stro­fe­bran­ner.

Brann­ve­se­net har len­ge hatt en be­visst hold­ning til de spe­si­el­le ut­ford­rin­ge­ne. Det er forlengst inn­ført par­ke­rings­for­bud i de tran­ge ga­te­ne, si­den det­te vil kun­ne hind­re brann­ve­se­net.

I til­legg til eget ar­beid, har blant an­net har en kon­su­lent fra Norsk Brann­vern For­en­ing ut­ar­bei­det en rap­port med be­skri­vel­ser av pro­blem­om­rå­de­ne og mu­li­ge sik­rings­til­tak.

– Rap­por­ten er et grunn­lag å job­be vi­de­re på. Nå må vi få mer de­talj­kart­leg­ging av om­rå­de­ne. Vi skal nå se nær­me­re på hvert en­kelt om­rå­de, hvert en­kelt kvar­tal, hvert en­kelt hus, sier Dil­ling.

Les mer: Tønsbergs Blad

"
Powered by Labrador CMS