Butikktyver 1

Sommertyveriene er ikke over

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) har tidligere i sommer advart mot omstreifende butikktyver. Det at folk flest er tilbake fra ferie, betyr ikke at butikktyveriene blir færre.

Publisert

- I sommer har vi sett flere tilfeller av godt organiserte grupper, bestående av menn og kvinner, fra ulike østeuropeiske land som har reist rundt i Norge på tyveriraid. Butikktyvene samarbeider godt og stjeler store mengder varer fra butikkene ved hjelp av spesialpreparerte vesker/bager eller avansert

elektronikk, sier sikkerhetssjef Thor Martin Bjerke i HSH. Han påpeker viktigheten av å gi de ansatte god opplæring i forebygging av butikktyveri og hvordan du skal reagere dersom butikktyveri blir oppdaget. Tyver som lykkes en gang, kommer gjerne tilbake.

Observante ansatte og vektere

Senest sist helg ble fire rumenere tatt på Amfisenteret i Moss. I løpet av 10 minutter hadde de stjålet for 70 000 kroner i to forretninger. Gruppen, to kvinner og to menn, ble tatt lørdag, men hadde også stjålet fra senteret på fredag.- Det var først og fremst kosmetikk de stjal, men også klesbutikkene fikk besøk, sier Bjerke. Tyvene ble pågrepet på grunn av observant betjening på Cubus og et drillet vekterkorps. Rumenske grupper har vist en økende interesse for norske butikker i år. De har blitt pågrepet både for innbrudd, tyverier og lommetyverier i butikker og kjøpesentre.

Håndbok fra HSH

HSH har laget en håndbok om butikktyveri som medlemmene kan laste ned fra medlemssidene. I håndboka får du tips om hvordan butikktyverier kan forebygges og hvordan de skal håndteres. HSH kan også bistå handelsstandsforeninger med kurs eller annen informasjon. Gå inn på HSHs nettsider for mer informasjon.

"
Powered by Labrador CMS