Lystig lag cb1007726

Stjal og svindlet for 8 millioner

Tre unge menn og to yngre kjæ­res­ter vel­tet seg i luk­sus. De lev­de fett på å knab­be iden­ti­te­ter og gjø­re vil­la­inn­brudd hos rik­folk i Hol­men­kol­len.

Publisert

De fem står nå til­talt i Oslo ting­rett. Til­ta­len er på hele 18 si­der og er blant an­net pre­get av eks­klu­si­ve re­stau­rant­be­søk.

- På én kveld spis­te og drakk de for 45 000 kro­ner på mitt kre­ditt­kort, som de tro­lig stjal fra post­kas­sen min da jeg fikk nytt kort, sier ad­vo­kat Tho­mas Kle­ven­berg.

Han er sterkt kri­tisk til den mang­len­de sik­ker­het se­ri­en av be­dra­ge­ri­er av­slø­rer hos ban­ker og re­stau­ran­ter:

- Når et nytt bank- el­ler kre­ditt­kort bru­kes for før­s­te gang, bør det gam­le au­to­ma­tisk bli ubru­ke­lig. Bru­ker­ste­de­ne bør også bli an­svar­lig for å sjek­ke iden­ti­te­ten to gan­ger om de ikke skal bli gjort an­svar­lig for reg­nin­ge­ne selv, sier Kle­ven­berg.

Antall id-tyverier sterkt økende, mener NorSIS

Pos­ten kan ha tip­set da huseieren dro på fe­rie

Ban­den ble tatt etter et vil­la­inn­brudd der de fikk med seg løs­øre for 1,2-1,5 mil­li­oner kro­ner.

- Vi var på ferie i ut­lan­det da inn­brud­det skjed­de. En et­ter­fors­ker sa til oss at en post­an­satt hadde tip­set de kri­mi­nel­le om vårt fra­vær si­den vi had­de bedt dem stan­se pos­ten, sier hus­eie­ren.

Les også: Tyver venter med å tømme kontoen din til den er full av feriepenger

"

Hyp­pi­ge id-ty­ve­ri­er

Ban­den skal ha vært dyk­ti­ge på å stje­le and­res iden­ti­tet. De lev­de høyt på kre­ditt­kort de fant un­der inn­brudd, el­ler stjal fra post­kas­ser.

De har svind­let en rek­ke bu­tik­ker og resturanter med falsk id. 16. mai i fjor duk­ket tre dress­kled­de menn opp i Leang­bukta med det for­fals­ke­de bank­kor­tet med in­ves­to­rens kon­to­num­mer for å hen­te en seil­båt til to mil­li­oner kro­ner.

Al­le­re­de sam­me kveld fikk de ut­le­vert en luk­sus­cruiser på Aker Brygge, og sam­men stev­net de to bå­te­ne ut fjor­den.

Slik begrenser du omfanget av et id-tyveri

Les mer: Aftenposten.no

"
Powered by Labrador CMS