Stmld22

Større krav til kommunene

I den nye stor­tings­mel­dingen om sam­funns­sik­ker­het, sam­virke og sam­ord­ning går re­gje­rin­gen inn for å lov­feste kom­mu­nal be­red­skaps­plikt. Re­gje­rin­gen øns­ker også å på­leg­ge kom­mu­nene til å gjen­nom­fø­re ROS-­ana­ly­ser og ut­ar­bei­de be­red­skaps­planer.

Publisert

St.meld. nr 22 (2007-2008) har kla­re øns­ker fra re­gje­rin­gen i for­bin­del­se med hvil­ken sam­ordnings­rolle Jus­tis­de­par­te­men­tet skal ha for sam­funns­sik­ker­het, lov­fes­tet kom­mu­nal be­red­skaps­plikt, mo­der­ni­se­ring av Si­vil­for­sva­ret, styr­king av de fri­vil­li­ge red­nings­tje­nes­ter og opp­føl­ging av uli­ke til­tak for å sik­re kri­tisk in­fra­struk­tur.

Les også: Vil tvinge kommunene til beredskap

Re­gje­rin­gen øns­ker å på­leg­ge kom­mu­ner til å gjen­nom­fø­re en sek­tor­over­gri­pen­de ri­si­ko- og sår­bar­hets­ana­ly­se, samt ut­ar­bei­de en be­red­skaps­plan som tar for seg hånd­te­ring av uli­ke ty­per kri­ser. Det­te in­ne­bæ­rer bl.a. en styr­ket fo­ku­se­ring på ar­bei­det med fore­byg­gen­de sik­ker­hets­til­tak for å be­skyt­te kri­tis­ke ob­jek­ter mot sik­ker­hets­truende virk­som­het.

En inn­fø­ring av ett fel­les nød­num­mer, 112, vil vi­de­re fjer­ne en­hver for­vir­ring om hvil­ken etat og hvil­ket nød­num­mer som skal rin­ges i en nøds­si­tua­sjon. En inn­fø­ring av fel­les nød­mel­de­sen­tral vil kun­ne styr­ke og ef­fek­ti­vi­se­re sam­ar­bei­det mel­lom nød­eta­te­ne og ikke minst være et vik­tig til­tak uten tids­for­sin­kende mel­lom­ledd.

Kilde: Større krav til din kommune! (Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon)

"
Powered by Labrador CMS